Григорій Ванзуряк: Якщо спіткнувся і впав – встань обтруси коліна і йди далі

Григорій Ванзуряк: Якщо спіткнувся і впав – встань обтруси коліна і йди далі

23.01.2020, 12:54

    Комусь та й треба завжди братись за щось нове, робити перші кроки, а вони, зазвичай, даються не просто.  Глядиш, спіткнувся то там - то тут. Власне, без цього не буває, але, якщо вже і впав – умій встати, обтрусити коліна, а значить іти далі.

    Щось подібне, хоч, звісно, і не в повному сенсі, відчув на собі і Григорій Ванзуряк, коли п’ять років тому очолив новоутворену Глибоцьку об’єднану територіальну громаду. Тоді до її складу ввійшли окрім селища також села Червона Діброва та Михайлівка. Відтак додались Черепківка і Новий Вовчинець, а наразі і Стерче. Словом, ОТГ має разом 6 населених пунктів із 15 тисячами жителів.

    Отой п’ятирічний шлях у житті об’єднаної громади позначений рядом віх соціального зростання, налагодження сучасних відносин що до управління та координації дій, зокрема з діловими  партнерами нашої держави та окремими країнами європейського союзу. У тій чи іншій мірі про дане доволі успішне співробітництво вже йшлося у матеріалах «Нового Дня», інших засобах масової інформації.

    Як зазначив Григорій Степанович, свої позитивні результати має і 2019 рік. Скажімо, це участь у розробці та затверджені кількох проектів за сприяння Держбюджету та фінансування за програмою ЄС. Серед конкретних прикладів придбання транспортного засобу та медичного обладнання для ефективнішої роботи лікарів, поліпшився стан енергозбереження у Глибоцьких ліцеї та гімназії, Черепківської ЗОШ, оновлення частини приміщення ДНЗ «Сонечко» та дитячого майданчику у селищному парку.

     А підсумовуючи цілісну картину здобутого Глибоцькою ОТГ у неї є вагомий довісок  - вона ввійшла у першу сотню кращих з поміж понад тисячу об’єднаних територіальних громад України.

     …Ще наче вчора щойно дипломований випускник Чернівецького державного університету Григорій Ванзуряк розпочав свою трудову діяльність лаборантом цього ж вишу, а потім сторінка за сторінкою уписувалась робота вчителя, начальника відділу внутрішньої політики, посади заступника Глибоцької райдержадміністрації, двічі був керівником районної ради. Ось так набирався досвіду, прагнув повсякчас знаходитись з людьми і працювати для них.

- Не стану приховувати, - резюмував у нашій розмові Григорій Степанович, - траплялись і радісні злети, і ті ж гіркі падіння. Слава Богу, не впадав у відчай, після невдач, стискав кулаки і робив висновки, аби не повторювати помилок.

Отож, у наступному житті побільше Вам, Григорію Степановичу, злетів, якомога менше падінь. Хай множаться літа у доброму здоров’ї, радості від зробленого. А часу попереду ще так багато, адже 26 січня святкуватимете таку молоду дату – сорокап’ятиріччя від дня народження. Повінця хай повниться чаша.

  Василь Гейніш  фото Петра Митранюка

 

1