Григорій Ванзуряк: «Якщо партія мерів буде створена, то в цьому є сенс»

Григорій Ванзуряк: «Якщо партія мерів буде створена, то в цьому є сенс»

22.05.2020, 13:01

Уже близько 20-ти років Глибока входить до Асоціації міст України. І саме голова цієї Асоціації Віталій Кличко та Дніпровський голова Борис Філатов є активними за повідомленнями ЗМІ ініціаторами заснування нової політичної сили – партії мерів міст України з відповідною ідеологічною платформою.

Якої ж думки щодо створення такої партії та чи згідний би він влитись у її ряди? – із цим запитанням я звернувся до голови Глибоцької об’єднаної територіальної громади Григорія Ванзуряка.

-На скільки мені відомо, – зазначив Григорій Степанович, – то поки що конкретно говорити про суть і засади подібної політичної сили дещо зарано. Однак, її ініціатори – поважні і авторитетні керівники органів місцевого самоврядування. Їх задум, гадаю, не ґрунтується на порожньому місці, бо йдеться про те, аби партія, якщо вона дійсно буде створена і юридично підтверджена, могла стати повноцінною захисницею інтересів органів місцевого самоврядування, підвищення їх ролі щодо розвитку громад. Не секрет, що останнім часом влада на місцях дедалі частіше зазнає тиску з боку вищої державної влади, позбавляється реальних можливостей самостійно вирішувати нагальні проблеми при цьому зазнаючи фінансових втрат.

Звісно, що з огляду на все це, мабуть, і виникає потреба міцної і реальної сили в образі запропонованої партії мерів. І тут, мені здається, з часом вона справді стане рушійною силою.

Василь Гейніш

Джерело: hlyboka.info/archives/17350

1