Григорій Тіміш зустрівся з представниками Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району

Григорій Тіміш зустрівся з представниками Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району

15.06.2015, 16:54

10 червня народний депутат України, член депутатської групи «УДАР» у Верховній Раді Григорій Тіміш зустрівся з представниками Асоціації органів місцевого самоврядування Глибоцького району. Під час зустрічі дуже активно обговорювалась підготовка до створення самодостатніх сільських громад.

        «Сільські голови по-різному сприймають цей процес, оскільки під час створення громад виникає багато питань організаційно-правового і фінансового характеру. В районі керівництво тверезо бачить ситуацію з реформою, фахово і виважено підходить до процедури формування нових адміністративно-територіальних утворень.
        Проте, чим більше спілкуюся з громадами, тим частіше доводиться чути про пілотний підхід до формування нових адміністративно-територіальних одиниць.
       Від органів місцевого самоврядування лунають конкретні пропозиції щодо змін і доповнень деяких законів та нормативних актів, що мають покращити дохідну базу місцевих бюджетів. До них потрібно дослухатися.
        Наразі в області підійшли до обговорення на засіданні Президії обласної ради проекту Перспективного плану, і, як того вимагає методика формування спроможних територіальних громад, це має відбутися за участі народних депутатів», – зазначив Григорій Тіміш.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП "УДАР Віталія Кличка"

1