Григорій Тіміш заявив, що готовий воювати за Україну: румунська молодь почуває себе патріотами і  йде на фронт

Григорій Тіміш заявив, що готовий воювати за Україну: румунська молодь почуває себе патріотами і йде на фронт

14.02.2015, 22:58

Голова Чернівецької облорганізації політичної партії «УДАР Віталія Кличка», народний депутат України Григорій Тіміш заявив, що готовий в разі потреби піти воювати за Україну.

-  Не стою осторонь усіх цих процесів, якщо треба бути понюхати пороху, то затримки з мого боку не буде, - сказав народний депутат. - Якщо буде ухвалено рішення закрити Верховну Раду і йти всім на фронт – піду на фронт!

Народний депутат України розповів журналістам про те, що навчався в Тирасполі, коли Росія розпалила придністровський конфлікт. Тому не з чужих слів знає, як діє російська армія. Події на Донбасі, на думку народного депутата, розгортаються за тим самим сценарієм.

Г.Тіміш пообіцяв використати всі важелі впливу на румунський політикум, щоб довести правоту України і домагатися підтримки України. Народний депутат вважає, що новообраний президент Румунії на нашому боці і з кожним днем краще розуміє ситуацію в Україні. 

Нардеп також заявив, що румуни так само як українці воюють на фронті.

-          На Глибоччині наразі поховали представника української і румунської громади, - нагадав Г.Тіміш журналістам. – Румунська молодь почуває себе патріотами, вони прекрасно розуміють, що треба там захищати наші рубежі. І вони йдуть на фронт.  З тієї статистики, яку я знайшов у Новоселицькому і Глибоцькому районах, 35-40 відсотків з румуномовних сіл йдуть на фронт  і захищають нашу країну. Можу довести це з цифрами у руках. 

Предаставники УДАРУу готові ініціювати прийняття у ВР документа, який би дозволив притягати до відповідальності за державну зраду навіть священників.  

Нагадаємо, днями румунський інформаційний телеканал ВITV транслював репортаж з Герцаївського району. У відеосюжеті потенційні призовники розповідали, що їх намагаються примусово направити на чужу для них війну та про те, що вони неодноразово зверталися до Генконсульства Румунії в Чернівцях для отримання віз та посвідок для проживання в Румунії, щоб уникнути мобілізації.

Втім, дані, отримані у Чернівецькому обласному військовому комісаріаті, спростовують подану румунськими ЗМІ інформацію. Так, нині, зі 110 жителів Герцаївського району, які прибули до військового комісаріату для проходження медогляду придатними до проходження військової служби визнано лише 3 особи.

Загалом у районах, де компактно проживають представники румунської національної спільноти (Герцаївський, Глибоцький та Новоселицький райони), відсоток вручених повісток складає від 5,5% до 6,5% від загальної кількості потенційних призовників. З них придатних до служби – від 0,17% до 0,89%. А відсоток відправлених осіб до військових частин ще менший: 0,1% – 0,67%.

Водночас, в інших районах (Заставнівський та Хотинський) частка вручених повісток варіюється від 8,5% до 10% від числа потенційних призовників, з яких придатних до проходження військової служби – від 0,9% до 2,5%, відправлених до військових частин: 0,75% – 1,79%.

Також в ході четвертої хвилі мобілізації зафіксовано непоодинокі випадки, коли сільські і селищні голови та керівники підприємств у районах компактного проживання румуномовного населення відмовляються отримувати повістки для оповіщення військовозобов’язаних, чим унеможливлюють виконання завдань, визначених Указом Президента України від 14 січня 2015 р. № 15/2015 «Про часткову мобілізацію».

Відповідно, 8 керівників підприємств та сільських голів притягнуто до адміністративної відповідальності, матеріали щодо діяльності 7 осіб подано до Управління МВС України в Чернівецькій області для внесення до єдиного державного реєстру досудових розслідувань. У свою чергу прокуратурою Чернівецької області здійснюється нагляд за станом проведення слідчими органами внутрішніх справ досудового розслідування у 17 кримінальних провадженнях, пов’язаних з ухиленням від призову у зв’язку з мобілізацією. Про це повідомляє прес-служба ЧОДА. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Прочитав ці самі новини на іншому Чернівецькому сайті, такого негативу не було давно. Видно не все добре в тому королівстві. А як добре розпочинали.

avatar

Василь

15 лютого 2015 00:55

Якщо готовий іти на фронт, ото і давай бігом на передову, і нєхрен парити мізки мирним Буковинцям! Наш любий президент Порошенко сказав що буде мир! Тоді нема чого каламутити воду! І ще цитата відомого політичного діяча "щоб вода була теплою, її потрібно підігріти"! 

avatar

Чернівчанин

15 лютого 2015 15:04