Григорій Тіміш: «Удар Віталія Кличка», як політична сила,не припинила свого існування» (Екслюзивне інтерв’ю)

Григорій Тіміш: «Удар Віталія Кличка», як політична сила,не припинила свого існування» (Екслюзивне інтерв’ю)

08.09.2015, 20:49

—   Не хотів би зайвий раз торкатись тих трагічних подій, що днями стались під Верховною Радою. І все ж, чи дійсно народні депутати спровокували своїм голосуванням за надання, так званого особливого статусу окремим територіальним громадам окупованих частин Донецької та Луганської областей?

—    Голосування за зміни до Конституції передусім – це зобов’язання України перед міжнародною проукраїнською коаліцією. Адже тільки так ми можемо забезпечити собі підтримку у протистоянні з агресором. І депутати повинні були це зробити, аби забезпечити мир в Україні. Ця війна, підступна і нечесна, підла і ница забрала надто багато життів. І гинуть насамперед найвідданіші захисники Батьківщини, відчайдушні і безстрашні наші діти та батьки батьки. Тому влада першочергово має зробити усе залежне від неї,щоб припинити це кровопролиття.

А ті радикально налаштовані політичні сили, які і підготували сценарій конфлікту під Радою, повинні понести відповідальність за невинно убитих хлопців. Ці політики, які найбільше кричать, що регіоналів потрібно розігнати, нічого насправді дієвого не роблять. Пустослів’я і маніпулювання людьми, організація протестів – це їхні методи боротьби. Однак замість конструктиву, логічного та професійного пояснення своєї позиції, їхні дії призвели до смертей.

— Внаслідок об’єднання «Удару» з блоком Петра Порошенка Ваша партія і справді «наказала довго жити», в тому числі й обласна організація, яку Ви очолювали?

-  Я погодився очолити Чернівецьку обласну організацію  політичної партії «УДАР Віталія Кличка», аби якісно підготувати своїх колег та однодумців до місцевих виборів. Командою ми працюємо від зародження партії на Буковині. Люди справді працюють, щоб змінити давно закоренілу систему українського суспільно-політичного життя, де панує недовіра, корупція та інші негативні явища. Що ж стосується саме буковинського «УДАРу», то попри прогнози різних аналітиків і псевдо політологів, він має потужний потенціал і мережу в районах області і може гідно представити і позмагатися у виборах до місцевих рад.

  Якщо робити аналіз парламентської компанії 2014 року , то найкращі результати президентська команда показала саме в тих районах, де «УДАР» мав сильні осередки і партійну мережу, і в тих же округах кандидати у депутати саме з команди Віталія Кличка здобули перемогу.

Що стосується об’єднання «УДАРу» з «БПП Солідарність», то рішення прийняте більшістю політради. Зараз ми працюємо над формуванням команди для спільної участі у виборчих місцевих перегонах. Напевно, зважаючи на нинішні обставини, коли країна потерпає від зовнішній агресії Кремля,  такі консолідаційні кроки надають більше сил,  призводять до більшої стабільності. Але все-таки я прихильник позиції, що проєвропейські сили мають паралельно брати участь у виборах. Адже так суспільство має обрати курс, який для нього є найбільш оптимальним. Має бути альтернатива. Тому мені не зрозуміло, чому деякі політичні сили відмовляються від участі у виборній кампанії. Як на мене, це свідчення невпевненості і слабкості, непідготовленості.   

—  Щось конкретно про участь колишніх «ударівців» на Буковині, зокрема і Глибоччині, у виборах до місцевих рад можете сказати?

-  Ми повідомили партійцям про рішення об’єднання нашої  політичної сили з «БПП Солідарність». Ми є демократичною політичною силою, тому перед кожним членом осередку є вибір. Звичайно, є наші кандидати, яких ми готові делегувати на участь у виборах. Це люди, які уже побували свої сили,  або ж зовсім нові люди. Втім, рішення про перехід в іншу партію залежить від їхнього рішення. «УДАР Віталія Кличка» як політична сила не припинила свого існування.

— І наостанок. Дехто схильний твердити, що Григорій Тіміш, як нардеп, забув про своїх виборців, зокрема їхні сподівання щодо вирішення ряду проблем і на Глибоччині. Це так?

Такі судження можуть висловлювати люди, які слідкують лише за популізмом депутатів. Тобто, позиція таких людей – більше піару, значить, і більше робить.

Я людина не дуже публічна. Втім, маю своє бачення розвитку свого регіону і дотримуюсь його. На жаль, у нас з місцевою владою налагоджені досить мінімальні контакти. У зв’язку з виконанням обов’язків народного депутата, я не завжди володію оперативною інформацією про проблеми району. Хочеться, аби керівник Глибоцького району все-таки менше уваги приділяв політиці, а більше – налагодження співпраці з громадою.

Принагідно зауважу, що щоразу, приїжджаючи до Чернівців, я проводжу прийоми громадян з народним депутатом. Такі заходи організовані для того, аби бачити реальні проблеми людей, які потрібно вирішувати першочергово. Про наступні зустрічі мої помічники завчасно повідомляють, аби громадяни мали змогу зібрати необхідні документи чи матеріали щодо тієї чи іншої проблеми. Гадаю, такий формат співпраці дієві ший за популізм через ЗМІ.

Вів розмову з нардепом Григорієм Тімішем і подякував за неї Василь Гейніш.

1


КОМЕНТАРІ (2)

  Пан Тіміш, ти говорив, що ми йдемо окремо і ні ким не будемо об'єднуватись. Тобі можно зараз вірити? Брехун, ти здав нас всіх.

avatar

УДАР

08 вересня 2015 18:46

Я про керівника району Ванзуряка

avatar

Тіміш

09 вересня 2015 07:50