Григорій Тіміш: «Для ефективного розвитку транскордонної співпраці потрібна підтримка центральних органів влади»

Григорій Тіміш: «Для ефективного розвитку транскордонної співпраці потрібна підтримка центральних органів влади»

16.05.2015, 18:14

14 травня відбувся брифінг за результатами проведених комітетських слухань, темою яких було посилення ролі єврорегіонів у здійсненні транскордонного співробітництва. На них зібралась велика кількість представників різних регіонів України. Головне питання, яке розглядалося – залучення європейських коштів для здійснення ряду культурних, освітніх та інфраструктурних програм. Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП "УДАР Віталія Кличка". 

На цьому засіданні виступив Григорій Іванович Тіміш, який є членом підкомітету регіонального розвитку транскордонної співпраці. Він зазначив, що такі проекти, види співпраці є своєрідною проекцією Європи на територію України, тобто будується мініатюрний прототип Європейського союзу саме в тих областях, де відбувається ця співпраця. Народний депутат звернув увагу на низку негативних моментів, які гальмують розвиток даного співробітництва і здійснення різноманітних європейських проектів, а саме – відсутність координаційного центру, недосконалість нормативно-правової бази та нерозуміння з боку центральних органів влади.

На цих комітетських слуханнях, присутні намагалися поновити та покращити роботу комісії з питань транскордонної співпраці, діяльність якої була призупинена ще 2010 року за диктатури Януковича. Злагоджена робота комісій, як наголосив Григорій Іванович Тіміш, є запорукою реалізації всіх планів, процесів, які стосуються транскордонного співробітництва єврорегіонів. Окрім того він зазначив, що Чернівецька, Одеська, Закарпатська та Івано-Франківська області вже підписали «Дунайську стратегію» – що є продовженням розвитку й імплементації міжнародних проектів, побудови європейської країни.

1