Мільйони на центр пропустять через управління, діяльність якого розслідує міліція: на реконструкції пологового будинку в Чернівцях можна буде більше вкрасти, - нардеп

Мільйони на центр пропустять через управління, діяльність якого розслідує міліція: на реконструкції пологового будинку в Чернівцях можна буде більше вкрасти, - нардеп

28.05.2013, 20:45

На реконструкції пологового будинку в Чернівцях під перинатальний центр можна буде більше вкрасти, - заявив 28 травня народний депутат України, вихідець з Буковини Максим Бурбак на прес-конференції в обласному товаристві «Знання». Він розповів про те, чому в Чернівецькій області для перинатального центру реконструюють старий пологовий будинок, а не будують новий. Так, в Хмельницькій області центр відкрили на базі міської новозбудованої медичної установи. А те, що на Буковині центр роблять на базі міського пологового будинку №1, який чомусь перевели на обласний баланс, тому, "що при реконструкції можна більше вкрасти".

Також Максим Бурбак сказав, що переведення міського пологового будинку у власність громади області, не є необхідною умовою отримання фінансування. "Це зроблено для того, щоб гроші пішли через управління капітального будівництва, яке очолює Карвацький", - переконаний нардеп, якого цитує сайт газети Час.

Нагадаємо, що в березні буковинський УДСБЕЗ нагрянув на перераховані фірми пана Карвацького. Тим часом міліція не коментує ці заяви, кажучи, що тривають перевірки на 80 об"єктах.

Бурбак подав запит щодо доцільності будівництва в Сокирянах клубу в 60 мільйонів

Народний депутат Максим Бурбак подав депутатський запит до Генерального прокурора стосовно будівництва районного будинку культури в місті Сокиряни Чернівецької області. Як повідомляє сайт газети Час, про це від заявив сьогодні під час прес-конференції у Чернівцях.

- Двічі я приходив на засіданні комісії з тендерних закупівель щодо будівництва клубу в Сокирянах, - розповідає Максим Бурбак. - Двічі засідання переносились. Бо вони не хочуть, щоб всі знали. Але про цей об"єкт має знати вся Україна. Наші депутати їздили в Сокиряни і там є діючий клуб. На що витрачати 60 мільйонів? Тому я звернувся з запитом до прокурора щодо доцільності будівництва клубу. Сам проект сирий. Ми розуміємо, що сам тендер готується під когось.

Так само Максим Бурбак пообіцяв розібратися стосовно того, що роботи з ремонту моста в Атаках проводяться без відкритих торгів донецькою фірмою.

Джерело: chas.cv.ua

Готується відео.

1