Громадський сплав протяжністю понад 200 км  щирих захисників Дністра: дитячий спогад і світла пам'ять про батька допомогли Максиму Кияку втілити у життя те, що ніхто до сьогодні не робив

Громадський сплав протяжністю понад 200 км щирих захисників Дністра: дитячий спогад і світла пам'ять про батька допомогли Максиму Кияку втілити у життя те, що ніхто до сьогодні не робив

01.08.2018, 09:58

Політичний аналітик Максим Кияк - одни з головних організаторів сплаву Дністром за збереження річки від забудови нових ГЕС розповів, які спогади надихнули його на проведення цієї акції.  

- Кажуть, не варто жити минулим. Але цей пост про те, як один спогад із дитинства здатен перетворитися на повноцінну міжнародну природозахисну акцію.

- Якось у п`ятирічному віці батько Тарас Кияк взяв мене з собою у сплав Дністром маршрутом "Заліщики-Хотин". Тому, мною було вирішено цього літа сплавитися цією унікальною річкою, повторивши той самий маршрут і присвятити його батькові. Готуючись до мандрівки, довідався про плани будівництва шести гідроелектростанцій, які суттєво вплинули би на стан Дністра та на довколишні міста й села.

- То ж, став вивчати ситуацію зі спорудженням гідроелектростанцій і після мого запитання на Київському безпековому форумі українському та молдовському прем`єр-міністрам мені поталанило сконтактувати із багатьма не байдужими людьми, відомими організаціями, ЗМІ й активістами, які також мали бажання зберегти Дністер.

- І ось, після місяців підготовки та титанічних зусиль цього липня нам таки вдалося втілити у життя те, що ніхто до сьогодні не робив, а саме: громадський сплав на байдарках і каное протяжністю понад 200 км (від Галича до Заліщиків і від Заліщиків до Хотина), у якому взяло участь близько 50 людей, абсолютних ентузіастів і щирих захисників Дністра. Протягом майже двох тижнів у понад десяти населених пунктах тривали зустрічі, збір підписів і виступи перед неймовірними місцевими людьми у понад десяти населених пунктах, а також відбувся масштабний форум у місті Заліщики. Засіб пересування ідеально пасував ще і тому, що тим самим ми демонстрували свої серйозні наміри зберегти річку, солідарність із місцевими людьми та величезну повагу до самого Дністра. 

- Особисто для мене цей проект завжди залишатиметься особливим не лише через його дотичність до дитячих спогадів, але й тому, що він навчив вірити у позитивний результат, не дивлячись ні на що. Бо часом потрібно просто гребти, попри несприятливі погодні умови, забрудений одяг чи попри те, що може чекати тебе за поворотом, - написав Максим Кияк. 

#ЗбережемоДністер #Дністер #Tyras #ГЕС #Taras #ТарасКияк #Галич#Кострижівкаf #Заліщики #Хотин #Дорошівці #Василів #Городенка#Горошова #Перебиківці #Окопи #Самушин #Митків #Рашків#PublicDiplomacy #RiverDiplomacy #StratCom #SaveDnister #SaveDniester

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадський сплав по Дністру проти будівництва каскаду з шести ГЕС на Дністрі тривав 13 днів

На форумі «Збережемо Дністер вільним!» Гройсмана закликали відмовитися від спорудження шести гідроелектростанцій на Дністрі (Резолюція) 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Kyiak.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Kyiak.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Фото - фантастичні!

Петицію про збереження Дністра на сайт Уряду та Президента - з прикріпленою резолюцією Форуму - негайно! 

avatar

Alan

01 серпня 2018 21:01