Громадські організації депутатів Брязкала і Гешка орендують найбільші серед ГО площі майна Чернівців

Громадські організації депутатів Брязкала і Гешка орендують найбільші серед ГО площі майна Чернівців

26.02.2018, 14:31

У Чернівцях активісти склали ТОП-5 громадських організацій, які орендують найбільші площі комунального майна міста під офіси.

Про це йдеться у дописі спільноти "Закупівлі Чернівці" у Facebook. 



Зокрема, на першому місці опинилася громадська організація "Асоціація готельєрів міста Чернівців", яка орендує приміщення на вулиці Шевченка, 41 площею 397 квадратних метрів. Зазначається, що одним із засновників організації є депутат Чернівецької міськради Андрій Брязкало.

На другому місці - громадська організація "Вiддiлення Нацiонального олiмпiйського комiтету України в Чернiвецькiй областi", котра винаймає 216,8 квадратних метрів площі у приміщенні на вулиці Сковороди, 1. Засновником організації є депутат Чернівецької обласної ради Іван Гешко.

Третє місце рейтингу посів "Бiзнес-Центр" на вулиці Кобилянської, 20. Громадська організація орендує 158,8 квадратних метрів міського майна, а засновником її є Петро Порчук (родич радника міського голови Чернівців на громадських засадах Марії Порчук).

На четвертій позиції рейтингу - громадська організація "Інститут розвитку міста Чернівці", яка винаймає 152,9 квадратних метрів у приміщенні на вулиці Емінеску, 2. Засновником організації є обвинувачений у сепаратизмі політолог Олег Хавич.

Замикає п’ятірку громадська організація "Буковинський центр реконструкцiї i розвитку", яка орендує у міста 151 квадратний метр майна на вулиці Кобилянської, 2. Засновники організації - Чернівецька обласна рада і ЧООТ "Знання". Керівник ГО - Ярослав Кирпушко.

Водночас у дописі йдеться, що з найбільшою ставкою орендної плати Чернівці здають приміщення у 27,7 квадратних метрів громадській організації "Правий сектор Буковини" (96 грн за "квадрат") та громадській організації "Буковинський клуб "КВН" (37 грн за квадратний метр).

Також повідомляється, що майже 20 відсотків комунального майна Чернівців орендують разом громадські організації, ЗМІ та політичні партії.

Джерело: , пише molbuk.ua

1