Громадянин Михайлішин визнав факт спроби посягання на дитячий стадіон, - відповідь Юрія Івашина

Громадянин Михайлішин визнав факт спроби посягання на дитячий стадіон, - відповідь Юрія Івашина

04.05.2012, 14:22

Редакціям сайтів Букінфо та Букньюс Івашина Ю.О., голови виконкому  Чернівецької обласної громадської організації «Товариство «Буковина – наш дім!», чернівчанина. м.Чернівці, вул.Котляревського, 5, кв.20. т.т.: (0372) 52-31-02, 0506476833 

                                            Шановні панове Сергію і Юрію!

         Беручи до уваги ст.30, п.2 Закону України «Про інформацію», прошу Вас розмістити на сторінках Ваших поважаних видань мою відповідь та власне тлумачення фактів, що викладені у відповіді Михайлішина В.М. на моє звернення до нього від 16.03.2012р.під назвою:

«Громадянин Михайлішин із «затримкою», але таки визнав факт «спроби посягання» Чернівецької міськради на дитячий стадіон в парку ім.Шевченка».

        Не хотілося влаштовувати дискусії в інтернеті з Вами, громадянине Михайлішин, але менторський тон, зверхність і зневага до опонента у Вашій відповіді на моє відкрите звертання від 16 та 19 березня 2012р. на сайтах «Букінфо» і «Букньюс» та через громадську приймальню міськради  з приводу спроби міської влади завуальовано, «прикрито» через т.зв. «інвестиційний проект», поступово вилучити із власності громади міста, забрати від дітей стадіон ДЮСШ №1 в парку ім..Шевченка, таки спонукав мене до цього виступу, який я, керуючись ст.30, п.2 Закону України «Про інформацію», оприлюднюю, як наступне звернення до секретаря Чернівецької міської ради.

        Спочатку про те, що мене, безперечно, тішить. Ви, пане, таки визнали факт спроби міської влади і осіб до цього причетних до поступового «перетворення» дитячого стадіону з об’єкту міської комунальної власності, в об’єкт, куди «вкладаються» кошти приватного інвестора, які за своєю сумою плануються бути більшими, ніж залишкова вартість самого дитячого стадіону. В перспективі більша власність «поглине» дитячу, освітянську і дитячий стадіон «стане» приватною власністю. В міській раді погоджуються, що частину інвестицій «планується» з «барського столу»  «передати» дітям. «Радує», що міські владники таки відповіли мені (правда лише після мого звертання в ОДА). «Тішуся» тим, що чернівецька «нова влада», ще щось поки-що, намагається пояснити (ще трохи совісті є).

         А тепер по суті відповіді секретаря міськради. Ваш, пане громадянин-секретар, т.зв. «інвестпроект» лише формально був оприлюднений, бо в колективі ДЮСШ №1, серед батьківської громадськості школи, міста він не обговорювався. Проекти документів та й самі рішення міськради, умови конкурсу, зміст інвестиційного проекту за участю громади не обговорювався ніде, навіть в колективі міськуо, серед керівників освітянських закладів м.Чернівців. А розміщення деяких документів проекту на сайті міськради - це дійсно був «піар» для міської влади, бо Івашину, аж ніяк не потрібно  ні «піару», ні «показухи». Для чого? Подумайте самі наодинці.

         А Чернівецькій міській «загарбницькій», нелегітимній владі «піарити» серед громадян міста, що «володіють комп’ютером на початковому рівні», саме цей т.зв «проект» треба було, бо він за своєю суттю є обманом громади міста, прикриттям планів переділу міської комунальної власності. Поміркуймо… Для чого потрібен інвестиційний проект реконструкції приміщень стадіону, якщо більша його частина залишається за приватним інвестором?  Як може бути на дитячому об’єкті ще якийсь господарюючий суб’єкт? Чому в характеристиці «інвестпроекту» не йде мова про те, що буде добудовано, облаштовано на існуючому стадіоні? В якому об’ємі? Що там, на дитячому стадіоні, після інвестування буде функціонувати? Чому нічого в рішенні міськради, в документах проекту не говориться про футбольне поле, бігові доріжки, сектори? Кому і на яких правах вони будуть належати? Словом, громадянине Михайлишин, питань, на які Ви ніяк не знайдете «розумної» відповіді, море. Це яскраво засвідчує, що дитячий стадіон в парку ім. Шевченка Ви планували і, на жаль, маєте намір «видурити» у дітей, готуєте переділ власності в місті, який санкціоновано незаконним рішенням сесії нелегітимної міської ради від 29.12.2011р. під Вашим «мудрим» керівництвом і «одобрямсом» у відповідних владних кабінетах ОДА.

           Тепер щодо Ваших «ліричних відступів» і «опусів». Мене, на відміну від декого, дійсно глибоко, протягом більше 35 років, турбує стан матеріальної бази дитячого спорту. Працюючи директором Чернівецької школи-комплексу № 27, мені довелося не один день провести на згадуваному стадіоні під час його капітального ремонту протягом 2001-2003р.р., конкретно, і зовсім не «раптом», разом з колективом працювати над його реконструкцією (в той час ДЮСШ № 2 входила до структури школи-комплексу № 27). І, окрім батьківських, громадських коштів, в ці непрості у фінансовому відношенні роки, тут було використано більше 50 тисяч гривень з міського бюджету, не рахуючи таку ж суму дійсно спонсорів освіти і спорту міста( на початку 2000-х це були чималі кошти). Реконструкція стадіону відбувалася під контролем міськуо, Чернівецького міського голови. А Ви говорите про 90-і роки, про те, що 20 років сюди ніхто не виділяв коштів… Соромно… «Матеріальну частину треба вивчати», громадянине Михайлішин!!! Та й Закон «Про місцеве самоврядування в Україні» варто було би Вам почитати більш уважно на 3-му році свого «царювання», разом із рішенням Чернівецької міськради, стосовно розмежування повноважень Чернівецької міської та районних в місті рад, і зрозуміти, нарешті, які повноваження мали і мають районні ради в місті та якими є сфери їхньої діяльності. І лише потім невміло «закидати» «попєрєднікам». А директора ДЮСШ № 1 Ви, з Малішевською, таки «відправили» геть з міста, щоб знала, як критикувати міську владу і «мати свою думку».. Це знають всі, хто причетний до освіти, до дитячого спорту в місті.

        І насамкінець, пане секретар міської ради. Ви добре знаєте, що після того, як нардеп Москаль Г.Г., в січні 2012р.,  розпочав «перекриття» дихання контрабанді відомого чернівецького «Ілюші», Ваші «плани» стосовно цього злополучного  «інвестпроекту» рухнули, бо раптом зникли бажаючі піти на відкрите нехтування законодавства і фінансувати процес «забирання» стадіону у освіти. І я передбачаю, що скоро їх і не буде і після Вашого нового «оголошення» конкурсу (якщо Вам дозволять це зробити зверху), бо альтруїстів у Вашій команді ніколи не було, а бажаючих щиро допомогти школі, дитячому спорту у нашому місті просто немає.

         Тому Вам, пане Михайлішин, треба буде таки рахуватися з думкою громади і не «парувати» те, що ніяк «не парується». Знайдіть спонсора в «багатій» ПР для ДЮСШ № 1, побудуйте для неї нові приміщення на дитячому стадіоні, а базу для ФК «Буковина» (надто необачно ви нещодавно пообіцяли на прес-конференції, що вона буде в парку ім. Шевченка) створіть на іншому, вільному місці і не за рахунок освіти та дітей. А, за великим рахунком, Вам порада: «Не «шукайте сокирку під лавкою».

          А тепер зовсім останнє. Після всього, я вимагаю від Вас, пане Михайлішин, як секретаря Чернівецької міської ради, письмового визнання грубого порушення Вами, як посадовою особою місцевого самоврядування, вимог ст.ст.19 і 20 Закону України «Про звернення громадян» щодо ненадання мені письмової відповіді на моє звернення до Вас від 19.03.2012р., а також безпідставного порушення термінів розгляду мого звернення та ст. 30 Закону України «Про інформацію», щодо нанесення мені моральної шкоди Вашою відповіддю від 28.04.2012р. на сторінках «Букінфо», «Букньюс», яка була в брутальній, зверхній формі, що принижує мою гідність, честь і ділову репутацію, з  оприлюдненням зазначеного визнання на сайтах «Букінфо» та «Букньюс».

               З повагою і надією,  що таки надійде ще й відповідь з ОДА  Юрій Івашин, голова виконкому ЧОГО «Товариство «Буковина – наш дім!»                                                                          

 4 травня 2012 року

1