Гостюк працює: громада села Кам’яна ініціювала створення Кам’янської ОТГ,  Данківці прийняли запрошення об'єднатись із Хотином (ОНОВЛЕНО)

Гостюк працює: громада села Кам’яна ініціювала створення Кам’янської ОТГ, Данківці прийняли запрошення об'єднатись із Хотином (ОНОВЛЕНО)

04.03.2018, 19:29

Реформа децентралізації впевнено крокує Хотинщиною! Сьогодні в морозному приміщенні клубу с.Данківці, але палких дебатах, громада села погодилась з пропозицією міста Хотин про створення об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомив заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк

Світлина від BukNews.

- Очікуємо на створення нової об’єднаної громади - Кам’янська ОТГ Сторожинецького району, Чернівецької області! Сьогодні на громадських слуханнях с. Кам’яна саме з такою ініціативою виступили мешканці. (На основному фото). Приємно відзначити високу активність громадян і одностайність прийняття рішення; плідну роботу голів Сторожинецької РДА і райради, район є лідером області, де більше 50% території району покрито ОТГ.

Світлина від BukNews.

 

ДОВІДКОВО:

4 березня, за участю заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Василя Гостюка, головного спеціаліста Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації та експертів ЧВП «ЦРМС», у селах Кам`яна Сторожинецького району та Данківці відбулися громадські слухання щодо утворення об’єднаних територіальних громад.

Попередньо, 15 лютого, з метою проведення роз’яснювальної роботи щодо реформи децентралізації у місті Сторожинець заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк спільно з головою Сторожинецької райдержадміністрації Ярославом Бартошем та головою районної ради Іваном Лосіком провів робочу зустріч з сільськими головами, які не увійшли до складу об’єднаних територіальних громад.

За результатами обговорення, сільськими головами було прийнято рішення ініціювати з лютого цього року громадські слухання у своїх населених пунктах.

Під час громадських слухань у с. Кам`яна Василь Гостюк наголосив на успішності та незворотності реформи децентралізації, суттю якої є передача державою повноважень та відповідних фінансових ресурсів органам місцевого самоврядування. Також посадовець зазначив на важливості прийняття рішення щодо створення ОТГ, оскільки від нього залежить майбутнє громади села.

Жителі села активно цікавилися реформою, висловлюючи свої позиції, оскільки розуміють необхідність і неминучість об’єднання. Мешканці виступили з ініціативою створення об’єднаної територіальної громади з центром у с. Кам`яна. Також було вирішено надіслати свої пропозиції щодо об’єднання до суміжних сільських рад: Михальчанської та Старобросківецької Сторожинецького району. Варто відзначити високу активність громадян й одноголосність у прийнятті рішення, а також плідну роботу голів Сторожинецької РДА і районної ради, в результаті чого район є лідером області, де більше 50% території покрито ОТГ.

Громадські слухання також відбулись у селі Данківці Хотинського району, де до інформаційно-методичних роз’яснень представників влади та експертів долучились голова Великокучурівської ОТГ Василь Тодеренчук та староста с. Ставчани Недобоївської ОТГ Василь Січкар, які висвітлили переваги об’єднання з практичної точки зору. В обговоренні питання створення об’єднаної громади активну участь взяв Хотинський міський голова Микола Головльов, який закликав громаду с. Данківці прийняти пропозицію Хотинської міської ради щодо об’єднання, оскільки від цього рішення залежить подальша доля створення Хотинської ОТГ. В результаті мешканці Данківців, хоч і в палких дебатах, але погодилась з пропозицією міста Хотин про створення об’єднаної територіальної громади.

Обласна державна адміністрація забезпечуватиме і надалі організаційно-методичну підтримку та інформаційне сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Можна подумати, що без Гостюка не відбулося б створення громади у Кам*яній

avatar

Буковинка

04 березня 2018 20:26

Що за заголовок

avatar

Петро

04 березня 2018 20:27

Що за заголовок

avatar

Петро

04 березня 2018 20:27

"У морозному приміщенні". Хароший рехворматор Гостюк.

avatar

мороз

04 березня 2018 21:38