Гройсман почув Бурбака і Каспрука: Щоби вокзал у Чернівцях не затоплювало, виділять 12 мільйонів

Гройсман почув Бурбака і Каспрука: Щоби вокзал у Чернівцях не затоплювало, виділять 12 мільйонів

14.07.2017, 12:34

Кабінет міністрів у червні виділив 12,3 мільйона гривень Чернівцям на проведення протиаварійних робіт на центральному залізничному вокзалі в Чернівцях. Але ці кошти місто отримає вже у 2018 році.

– Йдеться про рішення Кабміну виділити кошти на облаштування водовідведення на вокзалі, – розповів директор департаменту ЖКГ міської ради Ярослав КУШНІРИК. – Внаслідок сильної зливи у червні вокзал підтопило. Щоб вберегтися від таких ситуацій у майбутньому, треба здійснити чималий об’єм робіт.

За словами посадовця, необхідно реконструювати мережі водовідведення як на самому вокзалі, так і довкола нього на вулицях Гагаріна і Головній. Потрібно збільшити пропускні потужності відведення води до річки, і щоб менше води стікало до вокзалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак попросив Гройсмана допомогти Чернівцям подолати наслідки стихії

Кошти Чернівці отримають уже в 2018 році. Кушнірик пояснив, що ці 12 мільйонів буде передбачено у Державному бюджеті наступного року, і місто їх отримає через облдержадміністрацію разом із субвенцією.

За цей час буде підготовлено всю необхідну документацію.

Нагадаємо, залізничний вокзал було підтоплено внаслідок зливи 7 червня цього року. Тоді за короткий проміжок часу випало стільки опадів, що зливова каналізація не змогла все прийняти, і вокзал почав нагадувати острів посеред стрімкого потоку. 

Читайте також:  Максим Бурбак допоміг Чернівцям після повені. А що зробили для міста депутати міськради?

Міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК заявив, що на проведення відновлювальних робіт на залізничному вокзалі необхідно понад 10 мфльйонів гривень. 

Джерело: molbuk.ua 

Щоби вокзал у Чернівцях не затоплювало, виділять 12 мільйонів

1