Гравітон стане новим центром міста (фото)

Гравітон стане новим центром міста (фото)

30.06.2016, 21:37

Один з найбільших заводів на території міста Чернівців, завод «ГРАВІТОН», що знаходиться по вул. Руській, 248, незабаром піддасться суттєвій реконструкції. 

Проект, що буде представлений у виставковому залі «Вернісаж» 1 липня до Дня Архітектури являтиме собою комплексну споруду, що міститиме бізнес-парк з автовокзалом та логістичним комплексом. Передбачається, що це створить близько 10 тис. нових робочих місць, значно покращить інфраструктуру та житлові умови району. Також саме тут планується відкрити всесвітньо відомий ресторан швидкого харчування McDonald`s. Це б порадувало багатьох.

Площа майбутньої забудови становить 9 тис. 400 м² на загальній площі в 14 га. Архітектором, що взявся за цю масштабну роботу, на замовлення ПАТ «ГРАВІТОН», став Юрій Гудима. Маючи чимало свіжих ідей та більше ніж десятирічний досвід проектування, він створив сучасний та лаконічний вигляд нині зовсім неприглядного об’єкту. Архітектура майбутнього комплексу вражає завершеністю та креативним дизайном. «Основною задачею при плануванні реконструкції було виправити деякі недоліки тодішнього підходу до планування виробничих об’єктів, а саме доповнити і завершити просторове рішення вул. Руської», - розповідає автор проекту.

Форма та кольорове рішення відповідають функціональним потребам споруди. Так за словами архітектора кольорове рішення включає в себе поєднання чорно-білої градації кольорів, що досягається шляхом поєднанням чорних та білих композитних фасадних систем: «Особливим елементом є скло двох типів: блакитного та темно-сірого кольорів. Дана гамма дозволяє у майбутньому доповнювати себе зовнішньою рекламою та вивісками одночасно підкреслюючи їх і не відволікаючи увагу на елементи споруди» - підкреслює Юрій Гудима.

Слід зазначити, що пан Гудима вже не вперше представляє на виставці такий масштабний проект. У 2009 його було відзначено грамотою за плідну працю в сфері архітектуру. Тоді, ще будучи зовсім молодим архітектором Юрій Гудима самотужки розробив проект-концепцію забудови нового мікрорайону міста Чернівці в межах вул. Московської Олімпіади, Лук’яновича і Хотинської. Свою роботу він безкоштовно передав місту, хоча подібні проекти обходяться зазвичай у десятки тисяч доларів. Архітектор відзначає, що будучи справжнім чернівчанином він вболіває за своє місто та мріє покращити його наскільки це можливо.

Щодо нинішнього проекту - то виробництво на території з-ду «Гравітон» буде вестись абсолютно без шкідливого впливу на навколишнє середовище. «Даний проект є першим кроком по створенню індустріального парку "Гравітон" та зулученню інвестицій в Чернівці. Планується налагодження виробництва кабельної продукції для світових автомобільних гігантів. Виробництво буде відповідати всім вимогам та стандартам Європейського Союзу. Повноцінний запуск проекту планується на кінець року. Загальна кількість працівників до 1000 осіб. Вже зараз зареєстровано нове підприємство, яке буде працювати та сплачувати податки до місцевого бюджету. Плануємо розвивати подальшу співпрацю, як з іноземними, так і вітчизняними інвесторами в рамках роботи індустріального парку та створити на базі "Гравітону" потужну промислову машину, яка буде конкурувати з кращими виробництвами не тільки на в межах України.» - заявляє директор ПАТ «Гравітон» Віталій Чоноусенко

На разі вже відкрита автостанція, з часом вона стане транспортною артерією, яка приваблюватиме в цей район міста більше відвідувачів. Сучасна внутрішня інфраструктура, включатиме в себе заклади харчування, заклади громадського обслуговування та торгові зали. Це безумовно дасть поштовх до активного розвитку та фінансового успіху цієї частини міста.

Враховуючи перспективність даного об’єкту, комплекс має всі шанси стати візитною карткою нашого міста.

Тетяна РУДА

http://bukpravda.cv.ua/

1