Гостюку в поміч: у Чернівецькій ОДА створили спеціальний відділ по ОТГ

Гостюку в поміч: у Чернівецькій ОДА створили спеціальний відділ по ОТГ

22.08.2018, 14:02

В Департаменті фінансів облдержадміністрації створено новий відділ по роботі з об’єднаними територіальними громадами.

Про це повідомила директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Анжела Дякова.

Вона представила керівника нового відділу – Георгіцу Сніжану Володимирівну.

Мета створення нового відділу – надання об’єднаним територіальним громадам методологічної допомоги при формуванні місцевих бюджетів, йдеться у повідомленні прес-служби Чернівецької ОДА. 

«Реформа з децентралізації триває, і ОТГ на сьогодні досить успішно працюють.  З 212 млн. грн., які додатково місцеві бюджети наростили за перше півріччя 2018 року, 41,2 млн. грн. складають бюджети об’єднаних територіальних громад області», – відзначила Анжела Дякова.

«На сьогодні в Чернівецькій області функціонує 28 ОТГ з 42, передбачених Перспективним планом, котрі вийшли на прямі міжбюджетні трансферти з державним бюджетом. З наступного року очікуємо, що до них приєднаються ще ОТГ, у яких відбулися вибори у квітні поточного року. Після оголошення у жовтні цього року виборів по тих ОТГ, відносно яких направлені матеріали до ЦВК, кількість ОТГ буде уточнено», - підсумувала посадовець. 

Нагадаємо, напрямок децентралізації у Чернівецькій ОДА, згідно з розподілом посадових обов'язків, курує заступни голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк. 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖРеформа, яку в Чернівецькій ОДА курує Гостюк, вивела Чернівецьку область на лідируючі позиції в Україні

1


КОМЕНТАРІ (1)

Гостюк порівняно з Подорожнім тупе теля.

avatar

1

23 серпня 2018 08:49