Громадській раді сподобалося, що Гостюк і робоча група склали план децентралізації Чернівецької області без «білих плям»

Громадській раді сподобалося, що Гостюк і робоча група склали план децентралізації Чернівецької області без «білих плям»

03.05.2018, 23:06

03 травня в обласній державній адміністрації за участю заступника голови обласної державної адміністрації Василя Гостюка відбулось засідання громадської ради при облдержадміністрації.

У рамках розгляду питань порядку денного директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Віктор Подорожний поінформував присутніх про Концепцію перспективного плану формування територій громад у межах усієї території Чернівецької області без «білих плям».

«Для того, аби вся територія Чернівецької області була покрита об’єднаними територіальними громадами, за пропозицією громадськості та із залученням робочої групи з питань децентралізації при облдержадміністрації, до складу якої входять науковці, експерти, громадськість, 6 березня було представлено розроблену Концепцію перспективного плану формування громад Чернівецької області без «білих плям», - зазначив посадовець.

Концепція розроблена на основі таких критеріїв, як: добровільність, фінансова спроможність, доступність, конституційність та законність.

Згідно розробленої Концепції, котра формує базовий рівень системи місцевого самоврядування, створено мережу ЦНАПів, центрів безпеки, забезпечується формування нового освітнього простору та первинної ланки медико-санітарної допомоги.

Триває активне обговорення Концепції в громадах області в рамках проведення громадських слухань з питань децентралізації.

Протягом лютого-березня 2018 року робочою групою було здійснено понад 120 виїздів на громадські слухання з інформаційно-методичного супроводу реформи органів місцевого самоврядування та децентралізації владних повноважень.

Членами громадської ради при ОДА позитивно оцінено відсутність так званих «білих плям» в розробленому облдержадміністрацією проекті перспективного плану формування територій громад.

За результатами розгляду зазначеного питання членами громадської ради прийнято рішення рекомендувати обласній державній адміністрації при внесенні змін до перспективного плану дотримуватись принципу добровільності, а також наголошено на важливості продовження широкої комунікації з депутатами різних рівнів, населенням.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Я один раз по громадських справах спілкувався з Гостюком. Його рівень розвитку - це просто повний аут! Що доброго можна чекати від таких чиновників??

avatar

Юрій

04 травня 2018 09:19

А можна поспілкуватись з тобою, щоб визначити твій рівень? А може ти з 6 палати на Мусоргського ?

avatar

Юрію

04 травня 2018 13:47