У Чернівцях Горуку невідомі облили двері зеленкою (+фоторепортаж) Оновлено

У Чернівцях Горуку невідомі облили двері зеленкою (+фоторепортаж) Оновлено

17.09.2012, 17:01

Коли саме це сталося господар помешкання Назар Горук точно не знає. Чималу пляму на вхідних дверях квартири виявили лише вранці у понеділок, 17 вересня. Наразі Н.Горук виконує обов'язки голови Чернівецької обласної організації ВО "Свобода", є депутатом Чернівецької обласної ради та кандидатом в народні депутати від ВО "Свобода".

- Сталося це одразу по приїзді на Буковину лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока, - повідомив у коментарі BukNEWS Назар Горук. -   У мене немає жодного сумніву, що таким чином задіяно механізм застереження. Правда, мені ще незрозуміло, який з політичних таборів його задіяв. Можливо, таким чином хтось вирішив мене залякати. Але одразу наголошую, що залякати мене непросто. Та й знаю я достатньо, щоб завжди мати можливість захистити себе.

Згідно з інформацією  BukNEWS, Назарові Горуку пропонували очолити обласну організацію партії ВО "Свобода" проте він відмовився. Проживає він на тихій вуличці в старому районі Чернівців, де знімає квартиру. До правоохоронців для розслідування інциденту Назар Горук ще не звертався. Проте згодом політик  повідомив, що мав розмову з начальником УМВСУ в Чернівецькій області Миколою Харабарою і готує відповідну заяву до провоохоронців.

Невідомі понищили помешкання Назара Горука

У ніч на 17 вересня невідомі понищили вхідні двері до помешкання виконувача обов’язків голови Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» кандидата у народні депутати Назара Горука. Зловмисники облили двері рідиною, кольором схожою до зеленки. Як повідомили BukNEWS у прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода", сам політик цей сандальний вчинок пов’язує зі своєю політичною діяльністю.

За його словами, у попередньому помешканні, яке він винаймав разом із своєю родиною, також було зафіксовано низку протиправних дій відносно його майна. «Тоді ми сприймали це все як дрібне хуліганство, але коли таких випадків побільшало, а їх наслідки вже не можливо було віднести до випадкового хуліганства, стало очевидно, що проти мене і моєї родини чиниться тиск», - зазначив Назар Горук.

Виконувач обов’язків голови Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» наголосив, що подібні дії мають виключно політичний підтекст. «Я чесний перед законом, відповідно, жодної зачіпки, через яку на мене можливо було б впливати, нема. Взялися за моє здоров’я та родину. Очевидно, що деякі політичні сили розуміють, що Горук має занадто багато різної інформації. У такий спосіб вони дають зрозуміти, аби я не провадив активної політичної діяльності», - сказав Назар Горук.

Він запевнив, що «у Горука рука не здригнеться. Я завжди буду стояти на своїх переконаннях. Як би це не було комусь неприємно. Якщо ж подібне буде продовжуватися, я зроблю Чернівці епіцентром політичних подій в Україні».

Водночас, як стало відомо БукІнфо з власних достовірних джерел, під час перебування лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибака на Буковині, на одній із закритих нарад виникла серйозна словесна перепалка на підвищених тонах між Тягнибоком і Горуком. Горук емоційно заявив, що «Свобода» за підозрілих причин «легко здала» на Буковині прохідні виборчі мажоритарні округи для своєї партії.

Як відомо, Назарій Горук мав намір балотуватися у народні депутати України по в/о №201 у м.Чернівці. Сьогодні по цьому округу від об’єднаної опозиції балотується колишній мер Чернівців Микола Федорук, - креатура «Фронту Змін» і особисто Арсенія Яценюка.

Місцева ВО "Свобода" не одноразово публічно висловлювала незадоволення цією кандидатурою, яку ця права партія не вважає "опозиційною до існуючого режиму".

1