Горука вивели з президії Народної ради Чернівецької області

Горука вивели з президії Народної ради Чернівецької області

01.02.2014, 21:01

Представники Народної ради – члени колегії обласної ради - довели до відома Народної ради Буковини спірні питання, за якими наразі не досягнуто порозуміння з провладною більшістю щодо порядку денного майбутньої сесії облради.

Йшлося, зокрема, про питання Звернень - до президента України В.Януковича та до голови ОДА М.Папієва щодо їхньої відставки.

Народна рада обговорила необхідність представництва опозиційних сил в керівних органах обласної ради. Це не є виконавчою вертикаллю, а відсутність такого представництва в органі самоврядування дозволяє голові облради та його заступнику (ці посади обіймають наразі провладні особи) ігнорувати законні вимоги опозиціонерів – наприклад, щодо скликання позачергових сесій. Народна рада не лише має намір вимагати для опозиції посаду заступника голови облради, аби убезпечитися в майбутньому від нехтування проблемами частини виборців – прихильників опозиції – а й у майбутньому посісти й інші керівні посади в облраді, аби збільшити свій вплив на вирішення суспільно значущих питань життєдіяльності краю.

Народна рада знову звернулася до силових структур та суддів – щодо недопущення тиску на активістів - учасників мирних протестів. У засіданні Народної ради взяли участь протестувальники, які буквально в останні два дні були піддані тиску, допитам та обшукам з боку силовиків.

Народна рада також звернулася до керівництва УМВС краю з інформацією, що за сприяння офіційної влади в області, ймовірно, готуються провокації проти активістів-протестувальників групами так званих «тітушок» - людей, які мають певний стосунок до кримінального світу та деякі спортивні навички. Народна рада закликає силовиків стояти на захисті мирного населення і не допустити розвитку кривавих сценаріїв, які сталися в деяких інших областях України.

Змінено склад Президії Народної ради. Оскільки до її складу входять представники від опозиційних фракцій облради та від позафракційних депутатів, то сьогодні з ініціативи позафракційних їхнім представником у Президії Народної ради став Михайло Павлюк. Спочатку їх представляв Назар Горук.  

1


КОМЕНТАРІ (6)

Мих.Павілюк - це хто? Горука знаю. Павілюка не знаю.

avatar

Василь Михайлович

01 лютого 2014 22:14

Павлюки, шо старий, шо малий пристосуванці ще ті! Під Ющенком ходили, а тепер десь пристати треба, от і піаряться де попало.

avatar

02 лютого 2014 00:26

Не знаю, як щодо Павлюка старшого, зате молодший під час революції показав себе набагато достойніше, ніж гомофоб і єврожер, московський піп Горук. 

avatar

За Павлюка

02 лютого 2014 00:31

Вот в этом и вся низменная сущность так званых революционеров! Ещо ничего не завоевали, а уже грызут один другого за лидерство! 

avatar

Революйіонер

02 лютого 2014 09:25

Все правильно, революцію роблять одні. а до вляди біжуть навипередки інші.

avatar

Йой

02 лютого 2014 10:26

Прикро ! Горук один з не багатьох принципових і порядних людей в політиці. Ясно що Мунтянам і Мельничукам Горук не подобається ! 

avatar

Юрій

02 лютого 2014 14:47