Горук не зміг провести прес-конференцію, бо терміново виїхав у столицю на барикади

Горук не зміг провести прес-конференцію, бо терміново виїхав у столицю на барикади

04.07.2012, 22:00

4 липня 2012 року Чернівецька обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» провела прес-конференцію. На ній свободівці дали свою оцінку прийняттю «мовного» законопроекту та розповіли про свої подальші плани дій.

Було анонсовано, що прес-конференцію проведе голова фракції ВО «Свобода» у Чернівецькій обласній раді Назар Горук. Однак, зважаючи на події в Києві, де розгортається рух протесту, він терміново виїхав у столицю з групою свободівців. Тому прес-конференцію провели його заступники.

В ході прес-конференції свободівці засудили прийняття даного закону: «Мовний» закон Ківалова-Колєсніченка був прийнятий з порушенням, він суперечить Конституції України і є абсолютно недоречним. Таким голосуванням, ця антиукраїнська влада поглумилася над українцями. Ми повинні дати відсіч», - зазначила Мар’яна Кривич, голова фракції ВО «Свобода» у Чернівецькій міській раді.

Розповіли і про плани організації на найближчі дні: «Чернівецька Свобода оголошує загальну мобілізацію своїх прихильників та всіх патріотів. Ми закликаємо всіх не стояти осторонь цих подій і долучатися до наших акцій, як в Києві так і в Чернівцях», - продовжив заступник голови обласної організації Олег Дяконюк.

Зокрема планується поїздка в Київ, сьогодні ввечері. Кожен бажаючий поїхати може зателефонувати за тел. 55-90-22 і отримати вичерпну інформацію стосовно поїздки.

Також свободівці проведуть акцію протесту в Чернівцях, це будуть марш та мітинг. Збір на марш о 12.00 на вул. Шевченка 7, а мітинг розпочнеться о 13.00 під стінами Чернівецької облдержадміністрації.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

1