Комісія обласної ради обговорювала кадрові питання медицини: Гонці не рекомендують продовжувати трудовий контракт (ВІДЕО)

Комісія обласної ради обговорювала кадрові питання медицини: Гонці не рекомендують продовжувати трудовий контракт (ВІДЕО)

22.03.2016, 11:09

Комісія з питань  охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їхніх сімей  та Департамент охорони здоров`я  розглянули кандидатури головних лікарів медичних закладів області, у яких 29 березня закінчується дія трудового контракту.  

Контракт закінчується у представників семи медзакладів Чернівецької області.

І Департамент, і Комісія погодилися, що на своїх посадах повинні залишитися Людмила Філіпець, головний лікар обласного спеціалізованого будинку дитини, Марина Леонова, головна лікар ендокринологічного диспансеру, та Володимир Гнатюк, головний лікар обласного протитуберкульозного санаторію «Красноїльськ».

Питання виникли щодо Чернівецького обласного центру здоров`я.

- Центр здоров`я фактично займається інформаційним наповненням сайту Департаменту охорони здоров`я ОДА, - каже Ігор Малишевський, голова Комісії з питань медицини, соцзахисту та АТО. – Чи варто утримувати для цього велике приміщення у центрі міста та цілий штат – питання риторичне. Його треба підняти на наступній сесії облради.

Не мають претензій і до роботи Василя Мігайчука, головного лікаря Чернівецького обласного центру крові. Проте, зважаючи на його поважний вік, радять протягом одного-двох років підготувати наступника, якому можна буде передати кермо влади. Така ж ситуація і з Юрієм Ковалем, очільником обласного паталого-анатомічного бюро.

Дискусія із звинуваченнями виникла лише з приводу однієї кандидатури – діючого головного лікаря Чернівецького обласного онкологічного диспансеру. - У 2014 році Анатолій Гонца після аудиторської перевірки отримав догану за неналежне виконання службових обов`язків, - повідомила Оксана Андрієць, директор Департаменту охорони здоров`я Чернівецької ОДА. – Це єдине його порушення за весь час керування онкодиспансером (а очолює медустанову він з 1994 року).

- Чотири роки тому мою дитину оперували у Чернівецькому онкодиспансері. Тоді з мене особисто вимагали 80 гривень «благодійного» внеску за аналіз крові. І, на жаль, поки я особисто не звернулася до Анатолія Олександровича, результат аналізу видавати на руки не хотіли, - повідомила Ольга Кобевко, член Комісії. – На жаль, зараз під час ознайомлення з роботою онкодиспансеру, відбулося те саме. Більше того: гроші вимагала та ж лаборантка, з якою 4 роки тому я не змогла порозумітися.

Представників громадськості, які були присутні на комісії, обурила ця інформація. - Чи не здається вам, пане докторе, що це пряме вимагання грошей?! – запитав Віктор Корней, представник «Правого сектору». – Чи не набридло вам жити у такій країні? У таких умовах?

Євген Марусик, учасник АТО, запропонував Анатолію Олександровичу пройти детектор брехні, на що керівник онкодиспансеру обурився.

- Не ображайте мене, - відповів він. – Держава не виділяє нам коштів на реагенти, тому ми змушені брати їх у вигляді «благодійних» внесків.

Після відвертої сварки, Оксана Андрієць повідомила, що Департамент застерігає від продовження трудового контракту Анатолія Гонци. Остаточне рішення буде прийняте на сесії Чернівецької облради. А до 29 березня керівник онкодиспансеру продовжить виконувати свої обов`язки.

Напередодні в онкодиспансері стався скандал через 80 гривень - за аналіз крові.     

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/9133-gontsi-ne-rekomenduyut-prodovzhuvati-trudovij-kontrakt. Сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

правильно назвала це кобевко - ДІЙСТВО. Зрежисоване очільницею департаменту охорони здоров’я. І бреше Кобевка, що не знали, які рішення прийматимуть. Тих, кого богатирьова місцевого розливу (та теж за профілем акушер-гінеколог) захотіла зняти, тих "не вподобала" і "принципова" комісія

avatar

1

22 березня 2016 19:27