Поки голову Чернівецької ОДА шантажують дітьми, забудовник розробляє проект нової школи

Поки голову Чернівецької ОДА шантажують дітьми, забудовник розробляє проект нової школи

10.04.2017, 15:01

У селі Йорданешти Глибоцького району батьки не пустили своїх дітей на навчання до місцевої школи, приміщення якої в аварійному стані. Неодноразові звернення до владників досі не дали результатів. Група батьків поїхала в Чернівці на прийом до голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука.

 Як повідомляє hlyboka.rayon.cv.ua, селяни втомилися чекати реакції від обласної державної адміністрації, Кабінету міністрів, адміністрації Президента чи Верховної Ради, тому вдалися до більш рішучих дій.
 
Як розповів molbuk.ua сільський голова Георгій Лютик, вчителі всі на місці, але немає жодної дитини – батьки не пустили дітей на навчання. 

- Стара школа аварійна, тож батьки не пустили дітей на навчання, - сказав голова. – Батьки поїхали у Чернівці на зустріч з головою облдержадміністрації Олександром Фищуком. Вимагають якнайшвидше добудувати нову школу.
  
Батьки мають намір забороняти своїм дітям відвідувати аварійну школу до того часу, поки владники не виділять кошти на завершення будівництва нової школи.

Дорослі кажуть, школа руйнується, тож перебування там дітей небезпечне для їхнього життя. Учні їдять у коридорах, бо їдальня просто розсипається, повідомляє "chv.tv".  Діти хочуть вчитися, але у нинішніх умовах, кажуть люди, це неможливо.

З пікетувальниками зустрівся голова Олександр Фищук. Однак, чиновник не зміг сказати чи відремонтують школу і запропонував зачекати забудовника, який розробляє проект нової школи, а також та районну владу.

У Чернівцях батьки дітей Йорданештської школи пікетують ОДА

ДОВІДКОВО:

Приміщенню, де знаходиться школа, 146 років. Воно офіційно визнане аварійним – їдальня та два класи зачинені взагалі. Зі стін і стелі постійно сиплеться штукатурка.

Водночас у селі зводять нову школу (на фото) – однак роботи постійно зупиняються через брак коштів. Г.Лютик каже, що готовність об’єкта становить 80%. Але від осені минулого року там нічого не робиться.

Для завершення нової школи потрібно близько 10 мільйонів гривень – у разі виділення коштів, завершити роботи можна впродовж двох місяців, - ПИШЕ molbuk.ua

1