Головою Чернівецької обласної ради став лідер буковинської 'Батьківщини' Іван Мунтян

Головою Чернівецької обласної ради став лідер буковинської "Батьківщини" Іван Мунтян

01.12.2015, 16:21

Головою Чернівецької обласної ради обрали депутата від "Батьківщини" Івана Мунтяна.

Відповідні результати таємного голосування з трибуни у сесійній залі оголосила керівник лічильної комісії Альона Гливко, передає кореспондент molbuk.ua.

Так, за Івана Мунтяна проголосували 47 депутатів облради. Кандидатуру Олександра Фищука підтримали 14 обранців. Позначку навпроти варіанту "не підтримую жодного з кандидатів" поставили двоє депутатів.

Загалом участь у виборах голови обласної ради взяли 63 з 64-х депутатів обласної ради.

Перед голосуванням у сесійній залі Чернівецької обласної ради відбулося обговорення кандидатур, яких висунули на посаду голови облради.

Голова обласної партійної організації ВО "Свобода" Віталій Мельничук заявив, що його фракція підтримуватиме кандидатуру Івана Мунтяна.

Натомість народний депутат від "Народного Фронту" Микола Федорук у своєму виступі агітував депутатів голосувати за Олександра Фищука.
Вибори голови Чернівецької облради:

Депутат від "Опозиційного блоку" Дмитро Павел заявив, що партія не підтримуватиме жодну з кандидатур на посаду голови обласної ради.

Він заявив, що партію "Опозиційний блок" не влаштовує ані кандидатура Івана Мунтяна, ані кандидатура Олександра Фищука.

Новий голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян подякував депутатам за довіру при обранні його на цю посаду.

Про це він заявив з трибуни у сесійній залі.

"Шановні депутати, присутні. Я хочу вам подякувати за високу довіру. Хочу знову звернутися через ЗМІ до всіх наших буковинців, і хочу подякувати за довіру, яка була надана нашим депутатам. Я обіцяю, що надалі буду працювати для всіх депутатів, незалежно від того, яку цей депутат представляє політичну силу. Я буду гідно представляти інтереси кожного депутата", - заявив Мунтян.

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук привітав новообраного голову обласної ради Івана Мунтяна з перемогою.

Так, Олександр Фищук, який також брав участь у виборах голови облради, але програв, у своєму зверненні з трибуни заявив:

"Шановні депутати! Хочу подякувати тим, хто підтримав мою кандидатуру. Хочу привітати Івана Миколайовича з обраною посадою. Надіюсь на плідну співпрацю з виконавчою і представницькою гілкою влади", - сказав він.

Фищук потис руку Мунтянові:

Після цього Фищук потиснув руку Мунтянові.

Іван Мунтян оголосив перерву в роботі обласної ради на одну годину.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Вітаю з обранням! Гарна новина!

avatar

Галина

01 грудня 2015 15:17

Яка ганьба ганьба Мунтяну !!!

avatar

Вікторія

01 грудня 2015 15:32

А я вітаю таке рішення. Усі, хто має стосунок до Батьківщини, до політики в області, хто їздив на Майдан, просто свідомий громадівець добре знають цю людину. Знають, що він толковий, з досвідом. Тому сподіваємося на хорошу і плідну працю

avatar

Льоня

01 грудня 2015 15:39