Головним завданням у Чернівецькій області Іван Рибак назвав боротьбу з корупцією

Головним завданням у Чернівецькій області Іван Рибак назвав боротьбу з корупцією

02.04.2018, 18:43

В інтерв'ю "Голосу України" народний депутат України Іван Рибак розповів про місцеву владу.

 – Що найбільше турбує людей у Чернівецькій області? Які завдання вважаєте невідкладними?

– Головним завданням у Чернівецькій області бачу боротьбу з корупцією. Найбільше корупційних ризиків, на жаль, пов'язано з владою. Принаймні такі висновки можна зробити з матеріалів у ЗМІ, де розгорається конфлікт між головою ОДА і керівником регіональної митниці. Вже дійшло до обшуків у членів родини голови облдержадміністрації. Двоє колишніх однопартійців з «Народного фронту», два представники виконавчої влади звинувачують один одного у корупції, тому на це не можна не звернути увагу. Я думаю, відповідь на всі запитання дадуть правоохоронні органи у неупередженому розслідуванні. Бо такий конфлікт, перш за все, формує недовіру у суспільстві до інституту влади взагалі. Я далекий від того, щоб звинувачувати у чомусь голову ОДА до з'ясування слідчими всіх моментів. Окрім того, Буковина, напевно, єдиний регіон, де на високій посаді у виконавчій владі перебуває ставленик «Самопомочі», натомість від партії «Солідарність» БПП нема жодного представника, а відповідальності за роботу влади вимагають від нас. Це звичайно цікаво – керує областю «Народний фронт» і «Самопоміч», а люди питають із  «Солідарності» Порошенка.

Тому треба сказати відверто, що на рівні Буковини коаліційна угода не працює. Представників "БПП" нема навіть на рівні районних адміністрацій.Таке можливе тільки на Буковині.

Джерело:  http://www.golos.com.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Рибак заявив, що в області триває підкилимна гра, щоб зняти голову Чернівецької ОДА і замінити його більш підходящим (ОНОВЛЕНО+ВІДЕО)

1