Головний рабин Чернівецької області привітав усіх буковинців зі святом Песаху з балкону свого помешкання (+ВІДЕО)

Головний рабин Чернівецької області привітав усіх буковинців зі святом Песаху з балкону свого помешкання (+ВІДЕО)

08.04.2020, 21:32

Головний рабин Менахем Мендель Гліценштейн разом із родиною вітають усіх буковинців зі святом Песаху!

Кожного дня під час карантину Головний рабин області Менахем Мендель Гліценштейн також проводить уроки Тори в прямому ефірі.

Фото: Чернівецька обласна державна адміністрація 

Щасливого свята Песаху щиро бажаємо всім землякам-буковинцям, які зберуться сьогодні ввечері у родинному колі, щоб згадати визволення іудейського народу з рабства. Будьте здорові і бережіться від будь-якої форми поневолення! - приєднався до привітань голова Чернівецької ОДА  Сергій Осачук.

ДОВІДКОВО:

Період карантину закрив нас вдома, але Center of Jewish Life in Chernivtsi активно продовжує свою работу.

Ми вчимося і проводимо онлайн уроки для учасників програм нашої громади: Колель Тора для чоловіків і жінок, EnerJew, SmartJ, Stars
Молоді члени громади допомагають тим, хто знаходиться в групі ризику - літнім і хворим людям, в доставці продуктів і медикаментів додому
Активно готуємося до наступаючого свята Песах. Громада придбала понад 400 коробок маци, а також кошерне м'ясо, вино, молоко, і інші продукти
А для кожного члена громади ми приготували спеціальний святковий подарунок.

В умовах карантину, Center of Jewish Life in Chernivtsi підтримує тих, кому зараз найважче забезпечити себе - хворих, самотніх, літніх людей. Це найбільш незахищена і вразлива категорія членів єврейської громади, яка потребує турботи.

Жителі міста можуть звернутися до Центру, якщо є необхідність щось доставити - продукти, медикаменти, товари для будинку і т.п.

А з цього тижня, завдяки допомозі спонсорів, спільно з рестораном Kosher Organic, у Центрі організували приготування і доставку гарячих смачних кошерних обідів для понад ста чернівчан. Особлива подяка благодійникам і співробітникам!

Сподіваємося на швидкі зміни на краще!
Будьте здорові, бережіть себе і своїх близьких.

1