Головний міліціонер Буковини отримав посвідчення учасника АТО (+відео)

Головний міліціонер Буковини отримав посвідчення учасника АТО (+відео)

27.11.2014, 19:38

Начальник УМВС області полковник Валерій Зінченко отримав посвідчення учасника АТО, але не брав участь у бойових діях. Про це йшлося на прес-конференції антикорупційно-люстраційної комісії ЧОО “Майдан”. 

- Начальник УВС області полковник Валерій Зінченко отримав посвідчення учасника АТО, але хіба він брав участь у бойових діях?, - обурювався Іван Кравчук , член комісії. – Даішники скаржаться на те, що їх відправляють на маршрути без краплі пального, в той час як на рахунку їхнього відомства є кошти, але держказначейство їх не видає. Також вони змушені брати з порушників дорожнього руху хабарі, бо є відповідна “рознарядка” 

Саме через це п’ять керівників МРЕО написали рапорти на звільнення.

Активісти переконані, головний міліціонер не наводить лад, як обіцяв, і сам повинен себе люструвати.

Зінченко ж коментувати заяви громадських активістів "Темам дня" телеканалу ТВА відмовився. Не тому, що не має, що сказати, а тому, що не вважає за потрібне коментувати, на його думку, безпідставні звинувачення. Так журналістам пояснили у прес-службі крайового УМВС. 

На Буковині корупційні схеми продовжуються. Про це сьогодні на прес-конференції заявили керівники та члени антикорупційно-люстраційної комісії ЧОО “Майдан”. 

- На теренах області й далі продовжуються побори з боку правоохоронних органів, за кордон під виглядом дров відправляють ділову деревину, а люстрацію застосовують до тих, які борються зі злочинністю, - вважає Віталій Криворучко, голова комісії. 

- Ділову деревину як возили за кордон, так і возять, - сказав Степан Тарновецький. – Маємо конкретні факти, але нас лякають тим, що порушать кримінальні справи, мовляв, перешкоджаємо роботі лісозаготівельних підприємств. 

На прес-конференції подали два відео, яке засвідчує про корупційні діяння силовиків області.

Також комісія обурюється бездіяльністю влади.

"Не зрозуміло, що робили керівники області, які допустили до того, що регіонал, колишній начальник управління охорони здоров’я Ігор Шкробанець став начальником департаменту галузевого міністерства, - заявили на прес-конференції. - Зате люстрували полковника міліції Олега Попова, який успішно боровся зі злочинністю в краї. Ми написали звернення до керівництва держави, з проханням навести лад на Буковині".

Щоправда, діяльність самої комісії викликає багато питань. Зокрема у представників ЧОО «Майдан», які також прийшли на прес-конференцію та повідомили, що «Майдан» засуджує діяльність комісії, а її керівника Віталія Криворучко відсторонено від виконання своїх обов’язків через численні порушення статуту.

Офіційна позиція ЧОО "Майдан" щодо ситуації, що склалася навколо комісії

Чернівецьке обласне об’єднання "Майдан" засуджує дії окремих членів Антикорупційно-люстраційної комісії, які спрямовані розколоти Майдан. 

Дана комісія постійно порушує правові норми Положення про діяльність ЧОО "Майдан".

Так 22 жовтня 2014 року без відома керівництва ЧОО "Майдан" вийшла у світ газета "Буковинський Майдан" (головний редактор В.Криворучко, наклад 20.000 прим.), де було розміщено ряд заяв, звернень прийнятих рішеннями Антикорупційно–люстраційною комісією ЧОО "Майдан" під головуванням В.Криворучка, які не погоджувались ні з виконкомом, ні з Президією, ні з Радою ЧОО "Майдан". 5 листопада 2014 року Антикорупційно–люстраційна комісія надіслала інформаційний запит про надання публічної інформації, включила ряд вимог до департаментів Чернівецького обласної державної адміністрації, які не погоджувались Радою ЧОО "Майдан". Це є грубим порушенням п.12 Положення про ЧОО "Майдан" згідно з яким Комісії без відома Президії (виконкому) не мають права на автономність у діловій переписці та зв’язків із ЗМІ. Відтак, комісії підзвітні Раді (Президії) і тим більше не мають права на політичну автономію. Слід сказати, що керівним органом об’єднання є Рада ЧОО "Майдан", яка приймає головні рішення з питань діяльності об’єднання. А комісія під головуванням В. Криворучко фактично здійснювала діяльність як відокремлена громадська організація користуючись логотипом та найменуванням ЧОО "Майдан".

У даний час попередній робочий склад антикорупційно–люстраційної комісії зробили заяву про вихід з об’єднання. В результаті чого дані члени не мають ніякого відношення до Чернівецького обласного об’єднання "Майдан".
 
Джерело: molbuk.ua та БукІнфо
1


КОМЕНТАРІ (4)

за це гинули і гинуть хлопці??? Не тих люструють!!! Схаменися владо, бо поженуть так, що назад не повернешся

avatar

Макс

27 листопада 2014 20:01

А  шо подейкує лжешлюха бомжиха Єреміца галйя? Чи воно ще з запою не вийшло ))) 

avatar

буковинціі

27 листопада 2014 23:32

а помічник Бурбака пасьок Крикливець то він правий сектор чи то сексот?))))

 

то ми шото пропустили ? правосексоти появилися на Буковині чи то помощнік нардепа таки ще на """"фронтах народних""""?)))))))

avatar

думаючий

28 листопада 2014 09:00

чМОО майдан став остаточно кишеньково-кулявлобною "самаабаронаю №2" ))))))))))) ГАНЬБА!

avatar

!!!

28 листопада 2014 12:03