Головна освітянка Буковини обіцяє категоричну реакцію на пропагандистську літературу про так званий 'русский мир' в гімназії №2

Головна освітянка Буковини обіцяє категоричну реакцію на пропагандистську літературу про так званий "русский мир" в гімназії №2

02.09.2016, 15:59

Спочатку вповноважені органи мають розібратися у ситуації, зокрема, з'ясувати, чи ніхто не підкинув до приміщення гімназії №2 у Чернівцях російських пропагандистських матеріалів. Якщо ж з'ясується, що адміністрація закладу знала про існування цієї літератури, реакція на це буде однозначною. 

Про це в прямому ефірі телеканалу "Буковина" першого вересня повідомила начальник департаменту освіти Чернівецької облдержадміністрації Оксана ПАЛІЙЧУК.

Зокрема, на запитання глядача щодо ситуації з виявленою російською літературою в чернівецькій гімназії №2 Оксана Палійчук сказала: "Спочатку треба, щоби до кінця розібралися, чи цю літературу, не дай Боже, не підкинули до навчального закладу. Бо й такі випадки трапляються. Якщо ж з'ясується, що все ж таки керівнитцво закладу знало про цю літературу і не вживало жодних заходів, щоби від неї відмовитися, моя реакція буде категоричною. Я про це заявляю абсолютно свідомо". 

Нагадаємо, у чернівецькій гімназії №2 виявили цілий склад літератури про так званий "русский мир".

Джерело: molbuk.ua

1