Голова Шевченківської райради Чернівців втримався сьогодні на посаді

Голова Шевченківської райради Чернівців втримався сьогодні на посаді

08.02.2013, 22:52

Фракція "Фронту змін" у Шевченківській районній раді Чернівців спробувала усунути з посади голову райради Михайла Пазюка. На 14-у сесію районної ради, яка була запланована на 7 лютого, виносилося питання "Про дострокове припинення повноважень голови Шевченківської районної у місті Чернівці ради Пазюка М.Д.". Нагадаємо, Михайло Пазюк (на фото), який очолює Шевченківську (до 2003 року Ленінську) райраду з 1988 року є членом ВО "Батьківщина".

Як повідомили у "Фронті змін", питання пропонували винести на обговорення. "Фронтовики" кажуть, що не мають конфлікту з "Батьківщиною", є лише зауваження до роботи самого Михайла Пазюка. Зокрема, його звинувачують у співпраці з Партією регіонів, внесенні на розгляд сесії незрозумілих питань, які не підтримує більшість. Також Пазюк не підтримував питання, які пропонувала розглянути опозиція — про мовний закон та інші. Пазюку закидають і незрозумілу кадрову політику — першим його заступником є представниця ПР Ірина Даведюк, тривалий час не призначається заступник з питань житлово-комунального господарства.
До порядку денного внесли питання про припинення повноважень першого гоступника голови райради Ірини Даведюк.

Однак 7 лютого сесія не відбулася — не зібралося достатньо депутатів. Таким чином питання відкладено.

До наступного засідання сесії триває розгляд ситуації і перемовини між фракціями, прокоментували в облорганізації "Батьківщини".

Нагадаємо, загальний склад Шевченківської райради - 50 депутатів. З них 20 - від "Фронту змін", 15 - від "Батьківщини", 11 від ПР. Водночас частина депутатів від "Батьківщини" виключена з партії, тому скільки саме у раді є представників опозиції — наразі сказати важко.

Джерело: molbuk.ua

www.buknews.com.ua  поцікавилося у голови Чернівецької обласної організації партії "Фронт Змін" Олексія Каспрука, чи не пов'язана, бува, ініціатива "фронтовиків" щодо відставки голови райради Пазюка з програною виборчою кампанією в цьому районі. 50-й округ, де минулих вихідних дообирали депутата Чернівецької обласної ради, нагадаэмо,  знаходиться саме в Шевченківському районі. Кандидат від об'єднаної опозиції програла тут вибори. За словами Олексія Каспрука, ініціатива "фронтовиків" з виборами ніяк не пов'язана.

1