Голова облради Михайло Гайничеру заговорив «по фєні» (+відео)

Голова облради Михайло Гайничеру заговорив «по фєні» (+відео)

23.12.2013, 18:32

Народний депутат України Максим Бурбак був прикро заскочений на сесії Чернівецької обласної ради. Там почали копіювати своїх столичних донецьких зверхників. Навіть колишній дипломат голова облради Михайло Гайничеру заговорив «по фєні». Він сказав, що область уже нарешті має свого «смотрящего».

Далі було ще сумніше. З’ясувалося, що засідання фракції партії регіонів охороняють бійці внутрішніх військ України. Кажуть, що не від якихось нападів (бо кому вони потрібні?). Стережуть, аби не розбіглися, як щури з потопаючого корабля.

Засідання фракції Партії регіонів у Чернівецькій обласній раді охороняють представники внутрішніх військ. Про це на своїй сторінці у Facebook написав нардеп-опозиціонер Максим Бурбак.

“Сьогодні присутній на сесії Чернівецької облради. Був щиро здивований тим, що засідання фракції ПР охороняють бійці внутрішніх військ”, – йдеться у записі.

Та, схоже, таки не вбережуть. Втечуть вони у світ за очі. Бо на кожному членові ПР від 30 листопада є кров невинних студентів на руках. Невинних у цій партії нема.

Народний депутат України Максим Бурбак запропонував сесії Чернівецької обласної ради висловити недовіру голові ОДА Михайлу Папієву і зняти з посади голови облради Михайла Гайничеру.

Аргументував тим, що вони як ті щури у дучці пересиділи гарячі часи Майдану. І не висловили своєї думки щодо Євроінтеграції.

Принаймні не було прийнято жодного рішення ні «за», ні «проти» Майдану. Таке собі тихе і хитре буковинське болото. Гайничеру зробив все від нього залежне, аби не ставити на голосування пропозицію Бурбака.

У свою чергу голова облради Гайничеру заявив, що критика обласної влади є безпідставною, бо рада діє виключно в межах своїх повноважень.

Пізніше Гайничеру відмовився ставити на розгляд сесії питання про звернення до керівництва держави щодо ситуації, яка склалася в Україні.

Своє рішення голова облради мотивував недотриманням Закону «Про доступ до публічної інформації». Його підтримала юрист крайового парламенту та заступник прокурора області Ванзуряк.

Проект звернення, за словами депутата Михайла Павлюка, витримав усі вимоги згаданого закону, а саме – розміщений на сайті крайового парламенту за 20 днів до розгляду на сесії. На це юристи облради заперечили, що проект виносився до розгляду на позачерговій сесії ради, яка так і не відбулася, а відтак звернення втратило свою актуальність.

Аргумент депутата Ярослава Курка, про те, що на розгляд сесії винесені низка питань, які були оприлюднені менш ніж за 20 днів до сесії, не подіяв. Гайничеру зазначив, що кожне питання розглядатиметься окремо

Як відомо, рішення про відкликання делегованих ОДА повноважень нещодавно прийняла Тернопільска облрада, а також і Івано-Франківська облрада.

Львівська облрада не тільки забрала повноваження у ОДА, а й виселила чиновників із арендованої будівлі.

Нагадаємо, раніше замість однієї сесії Чернівецької облради відбулися збори окремо провладних і опозиційних депутатів.

Джерело, www.chas.cv.ua, БукІнфо, Місто Ч. 

1