Голова обласної ради Іван Мунтян вручив почесну відзнаку «За заслуги перед Буковиною»  Аркадію Опаіцу

Голова обласної ради Іван Мунтян вручив почесну відзнаку «За заслуги перед Буковиною» Аркадію Опаіцу

05.03.2018, 15:53

23 міжнародний фестиваль «Мерцішор» відбувся в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» за участі голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, першого заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Павлюка, Генерального консула Румунії в Чернівцях пані Еленори Молдован з румунською делегацією, гостей та організаторів свята.

«Традиційно, із приходом весни, ми радо зустрічаємо таке світле свято «Мерцішор», яке відзначається як на теренах Буковини, так і Румунії, Молдови та Бессарабії. Мерцішор споконвіку асоціюється з пробудженням природи, жіночою красою, добром та любов’ю. Тож нехай завжди та всюди вас та ваші родини супроводжує цілюще Боже благословення, щастя, добро та радість!» – звернувся у своєму виступі до присутніх Іван Мунтян. Також голова обласної ради відзначив, що цьогоріч на його грудях красується бутоньєрка-мерцішор від чарівної пані Елеонори Молдован, яка, в свою чергу, теж привітала усіх, наголосила на позитивних результатах співпраці з очільниками краю та запевнила, що їхні проекти і надалі сприятимуть зміцненню взаємин у буковинській громаді.

 Принагідно голова крайового парламенту вручив, як найвищу нагороду Чернівецької обласної ради, почесну відзнаку «За заслуги перед Буковиною» за багаторічну сумлінну працю та значний особистий внесок у збереження та популяризацію румунської культури на теренах Буковини -панові Аркадію Опаіцу, який днями відзначив славний 70-річний ювілей. Вітання ювіляр також отримав від виконавчої влади краю, шановних гостей з Румунії й особисто від Генерального консула Румунії в Чернівцях Елеонори Молдован.

Відтак, гості свята мали нагоду насолодитися румунською автентичною і сучасною культурою завдяки колоритним виступам молоді.

  • Джерело: Прес-служба облради
1