Голова крайового парламенту Буковини відвідав Клішковецьку ОТГ - рідне село першого українського космонавта (оновлено)

Голова крайового парламенту Буковини відвідав Клішковецьку ОТГ - рідне село першого українського космонавта (оновлено)

17.11.2016, 23:21

Клішковецьку об’єднану територіальну громаду Хотинського району відвідав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян сьогодні, 17 листопада. Посадовець поспілкувався з активом громади та її головою Василем Ченківським, обговорив можливі шляхи вирішення найнагальніших проблем, а також перспективи розвитку територій сіл, що входять до її складу. Відтак керівник представницької влади Буковини ознайомився з роботою місцевої лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

«Чернівецька обласна рада буде й надалі підтримувати ініціативи новостворених об’єднаних територіальних громад, спрямовані на розвиток їх територій та покращення рівня життя людей. Однією з таких ініціатив, зокрема, є створення геріатричного пансіонату на базі місцевої лікарської амбулаторії. Депутатський корпус також не залишиться осторонь вирішення проблеми відновлення доріг місцевого значення, яка нині постала досить гостро», – наголосив Іван Мунтян під час спілкування з клішківчанами.

Деякими враженнями від поїздки посадовець поділився на своїй сторінці у ФБ:

На запрошення Василя Ченківського – голови Клішковецької ОТГ, що на Хотинщині, разом із депутатами обласної ради Віктором Мотуляком та Юрієм Жуком побував у рідному селі першого українського космонавта Леоніда Каденюка. До слова, Клішківці – найбільше село Буковини.

Поспілкувалися з активом громади. Обговорили можливі шляхи вирішення найнагальніших проблем та подальше укрупнення об’єднаної територіальної громади, а також перспективи розвитку сіл, що входять до її складу. Скажу відверто: обговорення вийшло досить жваве, оскільки найбільшою проблемою люди цілком справедливо вважають незадовільний стан місцевих доріг. Також клішківчани хочуть відкрити на базі одного з корпусів місцевої лікарської амбулаторії геріатричний пансіонат та капітально відремонтувати клуб. Відрадно, що попри доволі непросту ситуацію в державі люди не втрачають надії та віри у краще майбутнє, мають бажання робити позитивні зміни та вирішувати проблеми. 

Запевнив учасників зустрічі у тому, що обласна рада в межах своїх повноважень буде підтримувати всі їхні добрі почини та справи. У той же час наголосив, що сьогодні об’єднані територіальні громади не повинні сподіватися лише на гроші з центру. Натомість потрібно шукати альтернативні шляхи розвитку територій та формувати нові джерела наповнення місцевих бюджетів. Втім для цього необхідно, аби законодавець врешті-решт затвердив єдині для всіх правила гри, зокрема, в аграрній сфері. Тоді завдяки чесній конкуренції, справедливим податкам та державній підтримці українське село отримає той необхідний бюджет розвитку, про який всі говорять.

Після спілкування з активом громади ознайомився з роботою місцевої лікарської амбулаторії, яка без перебільшення є однією з кращих в області. Оглянувши палати, харчоблок, котельню, сучасне медичне обладнання та поспілкувавшись з пацієнтами установи, зрозумів, що її обов’язково потрібно зберегти. Адже зруйнувати таку потужну базу з надання медичної допомоги жителям доброго десятка оточуючих сіл, в тому числі невідкладної, просто неприпустимо.

Нині триває дискусія щодо необхідності скорочення ліжкомісць та ставок у цій установі. Втім керівництво та населення громади виступає проти цього. І тут я цілком підтримую думку людей. Більше того, пропонується створити на базі амбулаторії геріатричний пансіонат та центр реабілітації для дітей з особливими потребами районного значення. Гадаю, що кошти знайдуться і обидві установи принесуть велику користь жителям Хотинщини.

Принагідно подивився на роботу клубних гуртків та познайомився з місцевою пожежною командою. Пожежний автомобіль, до речі, громада спромоглася купити за власні кошти. Дай Боже, щоб нагод його використовувати було якнайменше.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради та сторінка Івана Мунтяна у ФБ. 
1


КОМЕНТАРІ (1)

Дебіл!!!

avatar

руснак

19 листопада 2016 08:19