Голова Кіцманської РДА Олег Унгурян виправдовується за голосування в обласній раді

Голова Кіцманської РДА Олег Унгурян виправдовується за голосування в обласній раді

25.03.2013, 23:40

Після чергової сесії обласної ради, яка відбулася 14 березня, в буковинських ЗМІ було оприлюднено інформацію про те, що депутат облради, голова Кіцманської РДА Олег Унгурян не підтримав депутатське звернення щодо ямкового ремонту ділянки автодороги Новий Киселів — Оршівці. Як виявилося, ці заяви не відповідають дійсності.

У статті «Кнопкодавів» в облраді не буде» газети «Молодий буковинець» надруковано таке: «Депутат-«фронтовик» Віталій Захарюк подякував обранцям від Партії регіонів за те, що ті не проголосували за асфальтування відрізку автошляху «Чернівці – Снятин».

— Серед тих, хто проголосував «проти», був голова Кіцманської РДА Олег Унгурян, — каже В.Захарюк. — Це він так дбає про свій район?».

Таку ж інформацію було поширено під час прямого ефіру телеканалу «Буковина» в програмі «Толока». Коли обговорювалася тема ремонту доріг на Буковині, народний депутат України Максим Бурбак сказав: «Коли депутат від Фронту Змін Захарюк подав запит щодо відновлення покриття ділянки дороги м.Чернівці-Снятин… так голова Кіцманської райдержадміністрації Унгурян, який відповідає за цей напрям, бо це йде по Кіцманському району, він проголосував проти, він навіть не підтримав його. Оце жах! Оце господарник в такому районі?».

Коментує ситуацію депутат обласної ради Олег Унгурян:

— Інформація, поширена депутатами від «Фронту змін», є неправдивою. Після сесії я звернувся до апарату обласної ради і мені надали протокол поіменного голосування «Про запит депутата обласної ради Захарюка В.І. щодо ямкового ремонту ділянки автодороги Новий Киселів-Оршівці». В протоколі записано, що я голосував «за» дане звернення. Підтримав його і депутат від Партії регіонів з Кіцманського району Василь Залявський. Всього звернення підтримали 22 депутати від Партії регіонів і лише 8 депутатів від «Фронту змін». Але, на жаль, звернення не отримало необхідної кількості голосів, тому що більшість депутатів з різних фракцій, які були присутні у залі, не проголосували за нього.

Джерело: freelife.cv.ua

Коментар "BukNEWS": Заяв щодо іншого скандального голосування, в якому він теж фігурує, голова Кіцманської РДА Олег Унгурян не робив. Наприкінці минулого року, нагадаємо, обласна рада з подачі депутата Галиця переголосувала питання щодо звільнення директорів двох чернівецьких книгарень. Опозиція звинуватила владну більшість, що рішення було ухвалено так званими "піаністами", адже достатньої кількості депутатів для його ухвалення в залі не було. Серед "піаністів", який зафіксували камери журналістів, був також і голова РДА пан Унгурян. На 3-му пленарному засіданні 14-ї сесії Чернівецької обласної ради народний депутат Максим Бурбак вручив повістки до Адміністративного суду депутатам облради від партії регіонів: Олегу Унгуряну (голова Кіцманської райдержадміністрації), Юрію Юзві (голова Хотинської райдержадміністрації) та Матвію Плегуці (головний лікар Сторожинецької райлікарні). Трьох "регіоналів" викликають до суду у зв’язку з неособистим голосуванням за рішення про звільнення директорів чернівецьких книгарень.

1