Голова фракції 'БПП' Василь Максимюк звинуватив секретаря ради Василя Продана у тому, що він ділить членів виконавчого комітету на 'своїх' та 'чужих'

Голова фракції "БПП" Василь Максимюк звинуватив секретаря ради Василя Продана у тому, що він ділить членів виконавчого комітету на "своїх" та "чужих"

04.04.2018, 11:18

Чернівецька міська рада провалила голосування за включення до складу виконавчого комітету п’ятьох нових членів.

Це питання розглядалося сьогодні першим на продовженні чергової сесії міськради.

 Під час першої спроби голосування за включення нових п’яти членів до складу виконкому, його підтримали 15 депутатів, рішення не прийнято.

 Після цього між депутатами почалися суперечки. Зокрема, депутат фракції "БПП" Василь Максимюк звинуватив секретаря ради Василя Продана у тому, що він ділить членів виконавчого комітету на "своїх" та "чужих", а також дестабілізує роботу виконкому.

 Депутат "Народного контролю" Ярослав Петришин запропонував депутатам обирати членів виконкому на конкурсних засадах. Цю тезу розкритикував міський голова Олексій Каспрук, рекомендувавши обранцеві "хоча би вперше почитати закон про місцеве самоврядування".

 Також Каспрук закликав обранців висловити свою позицію щодо дообрання нових членів виконкому голосуванням.

 "Якщо рішення не буде ухвалене, то я внесу наступні п’ять кандидатур", - додав міський голова.

 Він запропонував повторно проголосувати за вказаний проект рішення, проте його підтримали тільки 16 депутатів, рішення не прийняте.

 "Хоч одного переконали", - прокоментував результати голосування Каспрук.

 Він звернувся до присутніх у сесійній залі кандидатів до виконкому:

 "Шановні колеги, я дякую за те, що ви знайшли час, за ваше бажання працювати на громаду і від імені чернівчан приношу вам вибачення за те, що відбувається у сесійній залі".

 Раніше повідомлялося, що міський голова Чернівців Олексій Каспрук пропонує включити ще п’ятьох осіб до складу виконавчого комітету Чернівецької міськради. Це, зокрема, професора ЧНУ Олега Ангельського, асистента ЧНУ Сергія Бостана, заступника міського голови Олександра Паскаря, волонтерку Катерину Пономарьову та директора телеканалу "Чернівці" Геннадія Сергеєва.

 Нагадаємо, Чернівецька міськрада ухвалила рішення про включення секретаря міськради Василя Продана до складу виконавчого комітету.

 Напередодні Чернівецька міськрада відмовилась підтримувати проект рішення щодо зменшення кількості членів виконавчого комітету до 12 осіб.

 29 березня на сесії міськради Олексій Каспрук заявив, що відомий підприємець Роман Клічук вирішив вийти зі складу виконкому.

Джерело: molbuk.ua 

1