Голова фракції «Батьківщина» в облраді Альона Гливко: «Децентралізація – це не лише утворення нових адміністративно-територіальних одиниць, але перерозподіл повноважень'

Голова фракції «Батьківщина» в облраді Альона Гливко: «Децентралізація – це не лише утворення нових адміністративно-територіальних одиниць, але перерозподіл повноважень"

07.09.2017, 16:20

Голова фракції «Батьківщина» в Чернівецькій облраді Альона Гливко на Регіональному Форумі місцевого самоврядування в Чернівцях заявила, що у процесі децентралізації виконавча влада намагається формувати громади під конкретного чиновника або політика.  Як повідомляє прес-служба обласного осередку ВО «Батьківщина», Альона Гливко наголосила на необхідності дотримання принципу добровільності під час об’єднання громад.

«Децентралізація – це не лише утворення нових адміністративно-територіальних одиниць, але перерозподіл повноважень від виконавчої влади до органів місцевого самоврядування, – наголосила депутат. – Та навіть в умовах реформи, на жаль, виконавча влада не поспішає передавати ці повноваження, а навпаки, демонструє приклади застосування реформи з метою банального джерімендерингу, тобто формування громад під конкретного чиновника/політика».

Альона Гливко підтвердила, що стосовно децентралізації облрада, очолювана Іваном Мунтяном, який представляє політичну силу ВО «Батьківщина», залишатиметься на своїх позиціях захисту інтересів насамперед місцевих громад та принципу добровільності. Для цього в раді створена міжфракційна робоча група, яка виїжджає в райони, зустрічається з сільськими головами, місцевим населенням, бере участь у зборах сіл задля вивчення реальної ситуації з об'єднанням.

Депутат запевнила присутніх на Форумі голів новостворених ОТГ, сільських голів, керівників районів, що облрада не допустить насильного і нерозумного об'єднання, спланованого в закритих кабінетах чиновників.

1