Голова Державної архівної служби України заявила у Чернівцях, що архіви треба наблизити до людей

Голова Державної архівної служби України заявила у Чернівцях, що архіви треба наблизити до людей

10.10.2016, 19:01

10 жовтня в.о. голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець провів робочу зустріч із головою Державної архівної служби України Тетяною Барановою, - повідомляє прес-служба ЧОДА. 

Як наголосила Тетяна Баранова, в нинішній нелегкий для країни час Державним архівам необхідно здійснювати нові кроки для донесення до суспільства найдавніших документів, що сприятиме утвердженню та розвитку патріотизму серед українського населення.

Акцентовано, що для цього необхідно організовувати якомога більше виставок архівних документів, Днів відкритих дверей в найбільш людних місцях, аби максимально привернути увагу громадян. «Люди повинні відчути свою причетність до нашої української нації», - підкреслила голова Держархівслужби України.

У свою чергу Ігор Богатирець запевнив, що обласна виконавча влада сприятиме піднесенню авторитету та ролі архіву серед населення області. «Справді, архів – це документи для всіх нащадків. І ми готові спільно працювати над тим, аби популяризувати відповідні матеріали за допомогою нових форм, демонструючи через архівні матеріали історію України, розвиваючи в людях патріотизм і любов до нашої Батьківщини», - зазначив в.о. голови облдержадміністрації.

В рамках зустрічі висловлено пропозицію щодо можливості Державного архіву Чернівецької області організовувати для представників бізнесових кіл краю платні виїзні семінари, спеціальні курси щодо ведення діловодства. За її словами, відповідна практика вже існує в Україні.

1