Голова ЧОО ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Віталій Ткачук: Мораторій на перевірки бізнесу – позитивний сигнал для інвесторів

Голова ЧОО ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Віталій Ткачук: Мораторій на перевірки бізнесу – позитивний сигнал для інвесторів

04.11.2016, 12:25

Ухвалення Верховною Радою закону про встановлення мораторію на проведення органами контролю перевірок підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців до 31 грудня 2017 року дозволить зменшити адміністративний тиск на бізнес та стане позитивним сигналом для інвесторів. Одним із авторів законопроекту № 3153 є народний депутат з УКРОПу Олександр Дубінін. 

«Це один із законів, який дозволить поліпшити бізнес-клімат в країні, а отже, сприятиме розвитку бізнесу та створенню нових робочих місць. Мораторій на перевірки бізнесу – позитивний сигнал для інвесторів», – прокоментував закон свого колеги голова Чернівецької обласної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Віталій Ткачук. 

До другого читання із законопроекту була вилучена норма про те, що мораторій не поширюється на проведення планових заходів Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України в частині перевірки безпечності та якості харчових продуктів.

Також законом запроваджуються обмеження на позапланову перевірку, яка може бути проведена тільки на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав. Таке звернення повинно бути розглянуте та погоджене Державною регуляторною службою (ДРС). При цьому передбачена повна публічність механізму погодження ДРС та обов’язкова вимога до початку проведення заходів державного нагляду оприлюднювати на офіційному веб-сайті ДРС дозвіл на їхнє проведення.

«Законопроект дозволить забезпечити належний контроль з боку суспільства за дотриманням положень законодавства суб’єктами господарської діяльності та надасть гарантії захисту прав громадян», – сказав Віталій Ткачук.

1