Голова Чернівецької ОДА - в аутсайдерах рейтингу з діяльності голів ОДА за 2016 рік

Голова Чернівецької ОДА - в аутсайдерах рейтингу з діяльності голів ОДА за 2016 рік

06.02.2017, 23:47

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук потрапив до списку лідерів антирейтингу з діяльності голів ОДА у 2016 році.

Відповідні результати дослідження сьогодні оприлюднив Комітет виборців України, пише molbuk.ua

Перше місце в рейтингу голів ОДА посіла очільниця Харківської області Юлія Світлична. Харківщина стала першою за показниками соцільно-економічного розвитку в 2016 р. Так, індекс промислової продукції зріс на 106,7% (по Україні 102,4%), будівельної – на 100.0% (по Україні 88,6%), сільгосп виробництва– на 106,5% (по Україні 106,1%). Також місцеві експерти відзначили роботу ОДА із допомоги учасникам АТО. Із 5426 заяв учасників АТО на оформлення земельних ділянок було надано у власність 2951 земельну ділянку. Це другий результат по Україні. Крім того, на думку експертів, голові ОДА вдалося налагодити ефективну комунікацію з обласною радою. Так, наприклад, бюджет області на 2017 рік був ухвалений 99 голосами "за" та жодного "проти".

Також у п’ятірці лідерів Олег Синютка (Львівська обл.), Сергій Кузьменко (Кіровоградська обл.), Степан Барна (Тернопільщина) та Геннадій Москаль (Закарпаття).

До п’ятірки найефективніших голів ОДА також увійшов очільник Закарпатської області Геннадій Москаль. Область продемонструвала зростання показників промисловості – 106% (по Україні 102,4%). Також мав місце ріст індексу будівельної продукції – до 102,9% (по Україні 114,1%). Високо оцінили діяльність голови ОДА місцеві експерти. Зокрема, позитивно відзначили боротьбу із контрабандою. Ймовірно, високому результату сприяла схильність Геннадія Москаля до підтримки дружніх стосунків з місцевиим лідерами думок.

Серед антилідерів рейтингу голів ОДА – Олег Гончарук (Івано-Франківська обл.), Олексій Муляренко (Рівненська обл.), Олександр Фищук (Чернівецька обл.), Валерій Головко (Полтавщина) та Андрій Гордєєв (Херсонщина). Переважно вони отримали низькі результати як за опитуванням експертів, так і за соціально-економічним розвитком регіону.

Голова Чернівецької ОДА - в аутсайдерах рейтингу з діяльності голів ОДА за 2016 рік



Голова Чернівецької ОДА - в аутсайдерах рейтингу з діяльності голів ОДА за 2016 рік



Проблемною для Чернівецької області (Олександр Фищук) експерти назвати протидію корупції в регіону. Зокрема, відзначили, що не було подолано питання контрабанди товарів (в основному цигарок) до Румунії. За зростанням промисловості та сільського господарства – область одна з останніх в Україні.

Джерело: molbuk.ua

1