Голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк написав заяву про відставку? (ОНОВЛЕНО)

Голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк написав заяву про відставку? (ОНОВЛЕНО)

19.10.2014, 21:42

Така інформація з'явилася у блогах, губернатор її не заперечив

У блогерській мережі «ВКурсі.Ком» з’явилася АНОНІМНА інформація про те, що голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк написав заяву про відставку і з понеділка, 20 жовтня, ця заява буде надіслана в Адміністрацію Президента.

Як ідеться у статті, своє рішення він озвучив у суботу, під час зустрічі із Ольгою Богомолець та ще декількома людьми, які обговорювали майбутню конфігурацію влади після виборів.

«Я йшов на цю роботу свідомий… тому розумію, що даний антикризовий етап завершується одразу після обрання нової Верховної Ради. У такій ситуації вважаю, що уряд і кожен голова ОДА мають піти у відставку самостійно, ще до їх завершення… Країна потребує реформ, а для цього Президенту потрібний «чистий лист» у кадровій політиці. Тому я добровільно написав заяву про відставку», - цитують у блозі слова губернатора.

Кореспондент promin.cv.ua звернувся за поясненням до самого Романа Ванзуряка. Той підтвердив, що факт розмови був. Що ж до відставки, то голова ОДА відповів – «рішення за президентом».

«Якщо коротко, факт розмови був, людину яка винесла на загал, не знаю. Блог не коментую, бо там багато суб’єктивних думок незрозумілої людини. Якщо будуть якісь офіційні рішення , то про них дізнаєтеся з офіційних джерел, а не з блогосфери», - заявив Роман Ванзуряк.

В ексклюзивному телефонному інтерв’ю порталу БукІнфо Роман Ванзуряк фактично підтвердив неофіційну інформацію про своє бажання звільнитися, яке прозвучало на нещодавній зустрічі з Ольгою Богомолець. 

- Пане Романе, то це правда, що ви написали заяву про свою відставку?

- Скажу так: я маю намір це зробити у найближчі дні.

- Назвіть причину.

- Їх кілька. Перша – моя принципова позиція показати, що не тримаюся за свою посаду в умовах логічної зміни місцевих еліт і формування післявиборчої команди президента. На мою думку, це неодмінно має відбутися одразу після оголошення виборів до Верховної Ради України. Нічого поганого в цьому не бачу. Друга причина – показати всім, що обласна державна адміністрація в моїй особі не бере жодної участі в кулуарних іграх та застосуванні «адміністративного ресурсу» на користь будь-якої політичної сили чи кандидата у народні депутати. А такі безпідставні звинувачення лунають все більше, бо градус боротьби і різних політтехнологічних маніпуляцій до дня голосування значно зростає. Дехто навпаки дивується і ображається, що йому влада не допомагає і кидає чи підставляє «своїх».

Ще раз хочу наголосити – це моя принципова позиція, що поки я голова обласної адміністрації, жоден владний адміністративний ресурс по всій вертикалі не буде застосовуватися, а всякі спроби його застосувати будуть мною жорстоко присікатися. Бо після Майдану з такою кількістю жертв, Революцією Гідності, врешті війною, яка фактично продовжується на Сході країни, ми не маємо права дурити народ, маніпулювати ним, вважати за бидло, як це було при режимові Януковича.

- В середині вересня у своєму Facebook ви написали (цитую): "Мене питають чому я не пішов балотуватися до Верховної Ради? У мене були різні варіанти. І список, і мажоритарка. Але моє остаточне рішення – працюю в ОДА далі. Логіка цього рішення наступна: зараз для Буковини є три головних виклики. Війна та її наслідки, зима та її наслідки і економічна криза та її наслідки. А тепер додалися ще вибори... Відповідно в роботі є три пріоритети – допомога буковинцям на Сході, енергозбереження і підготовка до найскладнішого за весь час Незалежності опалювального сезону та утримання ситуації щодо виплат зарплат, пенсій та соціалки»...

Що склалося не так, що ви, все-таки, вирішили подати у відставку? Невже всі проблеми в області вирішені?

- Область до зими готова, зокрема котельні. Будемо з теплом. Ми багато зробили і робимо, для того, щоб наші воїни в зоні АТО почували себе належним чином. По соціальних виплатах робиться все можливе також. Звісно, ситуація в краї далеко не проста, але вона не катастрофічна і під контролем.

- Гаразд. А чому подаєте у відставку за тиждень до виборів, а не одразу після них? Чи не будуть люди розглядати ваш крок, як певну слабкість? Як програш реваншистським силам в області, котрі не бояться навіть люстрації?

- Причини свого рішення про відставку я пояснив вище. Поки розглядатиметься моя заява в Адміністрації президента, якраз пройде не менше тижня. Але для мене важливо показати всім саме зараз, що я за крісло не тримаюся. Я чесно дивлюся в очі людям. Врешті, з часу мого призначення в Україні діючий Президент поміняв не одного губернатора, що є абсолютно логічним – у травні відбулися вибори, де легітимним президентом у першому турі став Петро Порошенко. Зараз відбудуться парламентські вибори, за результатами яких глава держави повинен сформувати свою владну вертикаль. Це нормальна демократична практика.

Щодо реваншу на Буковині… Знаєте, не я маю зупиняти реваншистів, колишніх перефарбованих регіоналів, тушок чи стару номенклатуру. Їх зупинять люди. Люди, які здійснили в цій країні Революцію! Я переконаний, що ніхто вже не допустить до влади збанкрутілих політиків. В тому числі й на Буковині.

- Де себе бачите в майбутньому? Чи допускаєте варіант, що Петро Порошенко вас знову призначить на посаду керівника області?

- Це рішення залежить виключно від волі Президента. Я залишуся на Буковині, підтримуватиму наших воїнів в зоні АТО, займатимуся громадсько-політичним життям краю. Нехай хоч один губернатор похвалиться, що був таким же аполітичним. Коли я формував команду, дивився на її будівництво по-новому. Звісно, були і кадрові помилки, але загалом ми дали надію людям на те, що у владу можна потрапити без грошей, що Майдан щось змінив у свідомості. І це - головне. Сподіваюся, що це вже безповоротно.

Розмовляв Сергій ЗАРАЙСЬКИЙ 

Джерело: http://promin.cv.ua/news/2014/10/19/7271 та http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=51554

Фото oda.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (10)

А не треба було Ванзуряку впрягатися по телефону впливати на рішення суду в Стороженці, він пізно поняв шо Єреміца то брехлива собака і бомжиха яка державі ні копійки не сплатила податку і все таке інше))))) ну на фіга тобі ромцю то тре було? Вот і маєш

avatar

Сторож ОДА

19 жовтня 2014 19:12

А не треба було Ванзуряку впрягатися по телефону впливати на рішення суду в Стороженці, він пізно поняв шо Єреміца то брехлива собака і бомжиха яка державі ні копійки не сплатила податку і все таке інше))))) ну на фіга тобі ромцю то тре було? Вот і маєш

avatar

Сторож ОДА

19 жовтня 2014 19:12

Був один нормальний мужик, і той пішов....

avatar

19 жовтня 2014 19:17

Ромцю вона тобі не по зубах )))) живи і пускай поки спокійненько))) горсало

avatar

Таможня

19 жовтня 2014 19:17

Ромцю вона тобі не по зубах )))) живи і пускай поки спокійненько))) горсало

avatar

Таможня

19 жовтня 2014 19:18

А Ванзуряк вже нікому не цікавий. Як і його "команда" чи зброд. Ну кому може бути цікавою Марінка яка піарить сама себе на офіційному сайті ОДА нікчемні пісеньки ні про що у своєму ж ресторанчику ПРАЙД? Рома вліз не в свою справу, а тепер хоче випередити сам себе. Нікчема

avatar

petia

19 жовтня 2014 19:18

 Губернатор з  Ванзуряка  був  НУЛЬОВИЙ. Особливо  поганого  він  нікому не  зробив.Господарювати  не  міг,  але  і  не шкодив."На  голову  йому  сіло і  звісило  ноги"   керівництво  держказначейства,  яке  з  часів  ПАПІЄВА  та  під  його керівництвом   НАВМИСНО  ШКОДИЛИ   області.  Ванзуряку  треба  було  розігнати  те  кодло з першого  дня  і  керувати бюджетом  області  власноруч.  Депутатами  області і Рибаком  треба  було  розумно  керувати,   займатись  САМОМУ   пробиванням  фінансування  всіх  галузей,  по  ПОВНОМУ  використовувати   звязки  з Яценюком, Бурбаком, Петренком.  В  новому КабМіні їх,  на  превеликий  жаль,  уже  не буде.  А  зараз,  не  переймайтесь.  Керувати  будете  Калиновським  ринком,  а  М.Бурбак -через  дорогу.

avatar

Буковинець

19 жовтня 2014 19:43

Даремно Ванзуряк поліз до Б. , от має результат. Але це ще не предел буде більше падіння, чесних людей називати криміналом не можна! Гавканні можна пустити по боку від бомжихи на яку вже забили , але Ванзуряк із нагибанням судді сторожинецького райсуду , то було ним неподумано . Але чим він має думати як мозолів немав і немає . 

avatar

!!!

19 жовтня 2014 20:08

Це все ІНТРИГАНИ Куліш з Бурбаком. Цю інформацію оприлюднили ще вранці надійні інсайдери з ОДА!

avatar

чернівчанин

19 жовтня 2014 22:52

Бурбак піде нах@й разом з повадірем кулявлобом і обсосками брехливими бомбонними лжешлюшками)))) як і це тупориле лайно ванзуряк яке нічого як губернатор не зробило окрім довідки для себе із зони АТО на пільги. Мразі! І це при тому що ті з хлопців які дійсно в зоні АТО були і є навіть не мають статусу не те що довідок!!!! Курви піарні! Правильно вас рвуться мразей будете знати як лізти туди де вам не місце с// кам!

avatar

До чернівчанин

20 жовтня 2014 09:51