Голова Чернівецької обласної ради зустрівся з головою Львівської обласної ради

Голова Чернівецької обласної ради зустрівся з головою Львівської обласної ради

05.08.2016, 19:47

Керівник представницької влади краю Іван Мунтян зустрівся з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, який сьогодні, 5 серпня, перебував у Чернівецькій області з робочим візитом. Посадовці обговорили можливі шляхи співробітництва регіонів у сфері розвитку туризму, збереження довкілля, популяризації національного культурного надбання, відновлення пам’яток історії та архітектури.

Зокрема, Олександр Ганущин озвучив пропозицію щодо вступу Чернівецької обласної ради до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-України». За його словами, такий крок сприятиме поглибленню співпраці між адміністративно-територіальними одиницями України, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини, що входять до складу Карпатського єврорегіону.

У свою чергу Іван Мунтян наголосив на важливості співпраці Чернівецької, Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей з європейськими партнерами, метою якої є розвиток та використання туристично-рекреаційного потенціалу Карпат. «Дбайливе ставлення до навколишнього середовища, створення нових туристичних маршрутів, покращення стану дорожньо-транспортної інфраструктури – це ті питання, у вирішенні яких нам не обійтися без допомоги та підтримки наших європейських колег. Адже Карпатський регіон – це наш спільний дім, який ми повинні берегти. Тому ми обов’язково розглянемо питання про вступ до Асоціації на черговій сесії обласної ради», – підсумував керівник представницької влади Буковини.

Насамкінець, Олександр Ганущин запросив Івана Мунтяна взяти участь у тематичній польсько-українській робочій зустрічі, що відбудеться 10-11 серпня цього року у м.Трускавець Львівської області.

1