Голова Чернівецької обласної ради вважає, що місто не виконало свої зобов'язання щодо аеропорту

Голова Чернівецької обласної ради вважає, що місто не виконало свої зобов'язання щодо аеропорту

06.12.2015, 20:15

Про це голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян заявив під час прямого ефіру в програмі "Суть речей".

Людмила Григорчук: Чернівецька область – прикордонна. Як працюватимете з Європою?

 Іван Мунтян: Багато буковинців їздили в Європу і бачили, настільки там краще життя. Там є свої труднощі, але наші проблеми ще важчі. Люди в Румунії, наприклад, за короткий час отримали хороше життя, тому ми маємо зробити все, щоб ми могли також цього досягти. Наступний рік – це рік Румунія – Україна. Тому ми маємо зараз братися за проекти, гранти, щодо розвитку інфраструктури, щодо грошей європейських. Ви знаєте, що Румунія отримувала безповоротні допомоги для розвитку бізнесу власного. Я маю особисто знайомих в Румунії, які побудували свій бізнес на основі проектів, вони отримували хто мільйон, хто два , хто 500 тисяч євро. Звичайно, треба дотримуватися вимог чітко європейських, грантів. Там контроль на кожну копійку, але якщо ти за 5 років виконуєш свій проект добре, то після 5 років ті кошти у тебе залишаються. Це я вам відповідально говорю, в мене є досвід і я планую в цьому напрямку працювати і залучати ці проекти.

 Людмила Григорчук: Є люди, які вам допоможуть?

 Іван Мунтян: Завтра ми відряджаємо в Бухарест нашого працівника обласної ради щодо участі в нарадах щодо різних проектів. Ви побачите за короткий час, що ми можемо багато таких питань, таких проектів вирішувати. 

Людмила Григорчук: Але щоб така співпраця була, то нам треба і за інфраструктуру подбати і аеропорт відновити

 Іван Мунтян: Немає транспортного сполучення, це дуже незручно. В сучасному світі мати такий гарний аеропорті і не мати жодного рейсу. Колись літали на Європу. Світ прогресує, вдосконалюється, а ми закриваємо. Я думаю, що ми все повинні зробити, щоб забезпечити зручність. У свій час місто забрало аеропорт собі на баланс. Обіцянки були різні, але не здійснилися, тому ми повинні думати, що коли обіцяє політик щось робити, то це відповідальність. Податки платять за землю, чи не платять, але територія використовується, але не робиться нічого. Люди не мають зарплати. Треба вивчити питання і треба працювати у цьому напрямку. 

Інформаційний партнер програми «Суть Речей» www.buknews.com.ua

 

1


КОМЕНТАРІ (2)

ОПАНА! ЦЕЙ НЕДОЛУГИЙ І ТУПИЙ МОЛДАВАН ВЖЕ КИНУВ ОКО НА АЕРОПОРТ. А ХУ-ХУ НЕ ХО-ХО?

avatar

Емануела

06 грудня 2015 19:05

Це дуже хітре созданьє цей Мунтян. 

avatar

Zews

07 грудня 2015 22:16