Голова Чернівецької обласної ради розповів, коли депутати голосуватимуть за недовіру голові Чернівецької ОДА

Голова Чернівецької обласної ради розповів, коли депутати голосуватимуть за недовіру голові Чернівецької ОДА

21.07.2020, 13:07

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян відповів на питання журналістки Галини Єреміци про те, чи визначився він щодо того, як голосувати за проект рішення про недовіру голові Чернівецької ОДА.

Про це пише www.buknews.com.ua

- Чимало суб'єктів, окремі депутати,  можуть ініціювати розгляд на сесії обласної ради будь-яких питань. Але всі подібні проекти рішень необхідно розглядати у межах чинного законодавства, після проходження відповідних процедур, - сказав Іван Мунтян. -  На мою думку, на сесії спочатку потрібно розглянути всі важливі питання забезпечення життедіяльності людей і області, а вже після цього приступати до політичних. Якщо чесно, я тільки вчора звернув увагу, що такий проект справді зареєстровано. З обґрунтуванням докладно не знайомий, тому поки що, на жаль, не можу сказати нічого більше. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сесія Чернівецької обласної ради з рекордною кількістю питань може відбутися вже найближчим часом, - Іван Мунтян

- Якщо ж говорити про загальну ситуацію у державі, то, напевно, тільки лінивий нею не цікавиться. Ще з 2013 року, часів Майдану, ми боролися за те, щоб з життя наших громадян зникла несправедливість, і вся та неправда, яка в ньому була. На перевеликий жаль,  цього не відбулося. Сьогодні хаос по всій державі. Влада не справляється з тими обов'язками, які на неї покладено, не виконує тих обіцянок, які давала людям. 

- Люди сподівалися на кращі зміни, але ми сьогодні маємо ті самі проблеми: репресії, переслідування, зовнішній вплив на державу. Тому я ставлю питання: за що ми боролися. Нічого доброго в державі немає. 

- Наприклад, у нашої політичної сили ВО "Батьківщина", нашого лідера - Юлії Тимошенко є чітке бачення, як вивести Україну з цієї кризи. Ми можемо звітувати за ту роботу, яку ми зробили. У нас є результати, і нам є з чим іти до людей. І могли би зробити ще більше, якби мали можливість і владу. Реально знаємо, вміємо і можемо. На превеликий жаль, у нас немає таких повноважень. Ми можемо тільки закликати владу повернутися обличчям до людей і виконати свої обіцянки. 

- Бо вся повнота політичної влади у країні належить одній політичній силі, можна сказати навіть одній особі - Володимиру Зеленському.  Я не хочу казати про непрофесіоналізм Зеленського у його професії, але до  управління державою повинен бути зовсім інший підхід і інше розуміння процесів. Керувати державною і нести відповідальність на такому рівні - це не жартувати. Під час виборів люди, зазвичай, чіпляються за що можуть, але цей їхній вибір був неправильним.   Те, що такі закони, які були проголосовані - про продаж землі, не йдуть на користь людям, це вже всім зрозуміло. 

- Значної шкоди економіці завдав карантин. У сусідній Румунії, наприклад, держава компенсувала підприємцям і підприємствам ті заробітні плати, які мали отримати люди, поки сиділи вдома. Мені це точно відомо від румунських підприємців з якими я спілкувався, те саме мені підтверив голова Сучавської повітової ради. У них це працює, у нас нічого цього немає. Люди залишилися наодинці зі своїми економічними проблемами. Верховна Рада України приймає ті питання, які замовляють за кордоном. А на те, що потрібне для стимулювання виробництва, не зважає. 

- Напередодні місцевих виборів, які повинні відбутися восени, потрібно зважувати все, що було зроблено за цей час. Нам не варто чекати до наступних президентських виборів, а вже зараз зробити правильні висновки. Якщо хтось думає, що люди не розбираються у тому, що відбувається, то він глибоко помиляється. Кожен керівник держави, приходячи на посаду, думає, що зможе обманути людей, приховати від них якісь свої дії чи наміри. Це не так, - сказав Іван Мунтян. 

1