Голова Чернівецької обласної ради придумав, як подолати контрабанду

Голова Чернівецької обласної ради придумав, як подолати контрабанду

12.12.2016, 21:18

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян днями побував у прямому ефірі передачі «Студія А-3» на телеканалі «Буковина».

Враженнями від спілкування в ефірі посадовець місцевого самоврядування поділився на своїй сторінці у ФБ

- Поінформував краян про роботу депутатського корпусу обласної ради, а також про основні напрями транскордонної співпраці. Відзначив, що ще наприкінці жовтня на спільному засіданні Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад ми домовилися з румунською стороною про спільне виконання 12 транскордонних проектів у сфері охорони здоров’я, освіти і культури, а також у сфері розвитку інфраструктури прикордоння, зокрема, транспортної та митної.

Тут ключовим питанням є відкриття додаткових пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні, а також реконструкція з метою збільшення пропускної здатності пунктів пропуску «Сірет» та «Порубне». Про це як раз йшлося на нещодавній зустрічі керівництва Чернівецької області та сучавського повіту на кордоні. З Божою допомогою це буде 13 спільний проект, який ми спільно з румунськими партнерами реалізуємо за кошти Євросоюзу. Вартість проекту – понад 5 млн. євро.

Ще одним вкрай важливим питанням є подолання контрабанди. Оптимальний шлях його вирішення – запровадження процедури спільного з румунською стороною огляду вантажів. Звісно, для цього потрібно зробити чимало й в основному у законодавчій площині, втім, маємо позитивний приклад запровадження процедури спільного огляду транспорту з молдовською стороною. Тому потрібно діяти, - написав Іван Мунтян. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чтобы  победить  коррупцию  и  контрабанду,  надо  их  возглавить!  Это  четко  уяснили  Яценюк-Бурбак-Фищук.  У  них  проколов  нет,  как  и щелей - влезть  к  ним  в  долю. А  отсюда,  рынки  работают  на  всю  Украину,  горы  лысые,  куб газа  скоро  будет  дороже  килограмма  золота.

avatar

НВ

12 грудня 2016 19:48