Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко перебуває із робочим візитом у землі Гессен (ОНОВЛЕНО)

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко перебуває із робочим візитом у землі Гессен (ОНОВЛЕНО)

28.07.2023, 15:14
До Німеччини Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко прибув на запрошення гуманітарної місії «ГІЛЬФЕ-КОРБАХ» (Humanitäre Hilfe Korbach), котра впродовж багатьох років надає допомогу закладам соціальної та медичної сфери Буковини. Із моменту військової агресії росії проти Україну поміч значно посилилася, було передано більше 200 тонн гуманітарних вантажів та спеціалізований транспорт різного профілю. Ця робота не зупиняється і на теперішній час.
 
 До складу делегації увійшли також начальник інформаційно-аналітичного відділу виконавчого апарату облради Олександр Білоус, Сокирянський міський голова Василь Козак та генеральний директор Буковинського центру відновного лікування та комплексної реабілітації дітей Антон Казанський.
 
 Представники Буковини зустрілися з бургомістром міста Корбах Клаусом Фрайдріхом. Вони подякували німецьким партнерам за потужну та своєчасну підтримку.
 
 «За час війни ви стали для українців справжніми друзями, які допомагають у боротьбі із російськими окупантами усіма силами й засобами. Вірю, що наша співпраця зміцниться та стане ще результативнішою після перемоги», – сказав Олексій Бойко.
 
 Сторони погодили подальші етапи співпраці, адже постачання медичного обладнання та інших необхідних для лікарень речей є надзвичайно важливим в умовах війни.
  
Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко також ознайомився із умовами проживання в прихистку. Він поспілкувався з біженцями та подякував адміністрації, котра піклується про українців.
 
Вони щодня линуть думками додому. На малюнках маленьких українців, які мешкають у таборі для біженців міста Корбах, що в німецькій землі Гессен, – блакитне небо і безкраї жовті лани.
 
Два пожежних автомобілі отримає Буковина від землі Гессен. Транспорт надійде через гуманітарну місію «ГІЛЬФЕ-КОРБАХ» (Humanitäre Hilfe Korbach), на запрошення якої голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко перебуває з робочим візитом у Німеччині.
 
Представники Буковини відвідали пожежну частину району Вальдек-Франкерберг землі Гессен та ознайомилися із її роботою. Зокрема, до гасіння вогню тут залучені не лише штатні рятувальники, а й волонтери.
 
Олексій Бойко висловив вдячність іноземним партнерам за їхню участь у житті краян та небайдужість до подій, котрі нині відбуваються в Україні.
 
«ГІЛЬФЕ-КОРБАХ» (Humanitäre Hilfe Korbach) уже не вперше допомагає Буковині пожежною технікою. За сприяння доброчинців громади Буковини отримали раніше п’ять машин.
 
1