Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян зустрівся з радником Посольства Держави Ізраїль в Україні

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян зустрівся з радником Посольства Держави Ізраїль в Україні

12.02.2019, 21:23

Зустріч з радником Посольства Держави Ізраїль в Україні паном Феліксом Гурвичем провів голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян сьогодні, 12 лютого, під час якої обговорено можливості налагодження співпраці. Так, голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян подякував пану Феліксу Гурвичу за підтримку Ізраїлем незалежності та територіальної цілісності України, а також розповів про історію, культурне надбання та особливості економічного і гуманітарного розвитку Чернівецької області. Керівник представницької влади краю також поінформував дипломата про економічний, туристичний та інвестиційний потенціал Чернівеччини.

«Упродовж століть на Буковині у мирі та злагоді проживали представники багатьох національностей та віросповідань. Завдяки цій споконвічній традиції і нині у регіоні відсутні будь-які гострі конфлікти на міжнаціональному чи міжконфесійному ґрунті, а кожна із національних спільнот робить свій помітний внесок у розвиток області. Зокрема, хотів би відзначити, що роль єврейської громади була традиційно важливою у житі нашого краю», – наголосив посадовець.

У свою чергу пан Фелікс Гурвич подякував за гостинний прийом та відзначив, що місто Чернівці та Чернівецька область загалом є дуже важливими для Ізраїлю та що Посольство Ізраїлю в Україні зацікавлене у налагодженні плідної співпраці, зокрема, у реалізації спільних проектів у сфері сільського господарства.

Насамкінець Іван Мунтян запевнив пана Фелікса Гурвича у тому, що обласна рада сприятиме налагодженню відповідного співробітництва, а також запросив Надзвичайного та Повноважного Посла Держави Ізраїль пана Джоела Ліона відвідати Буковину з офіційним візитом.

1