Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян виступив з ініціативою створення буковинського бренду натуральної харчової продукції

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян виступив з ініціативою створення буковинського бренду натуральної харчової продукції

18.10.2018, 18:57

Відповідну пропозицію керівник представницької влади краю озвучив під час урочистих зборів, що відбулися з нагоди Дня працівників харчової промисловості сьогодні, 18 жовтня. Іван Мунтян також привітав усіх працівників харчової та переробної галузей області з прийдешнім професійним святом, кращих з яких нагородив Почесними грамотами Чернівецької обласної ради.

«Споконвіку наш край був аграрним, тож харчова галузь Буковини має свою давню історію й традиції, а буковинські продукти харчування користується заслуженим попитом як у буковинців, так і у жителів інших регіонів України. Саме тому пропоную виробникам харчової продукції нашого краю скористатися досвідом сусіднього Сучавського повіту Румунії, де зусиллями місцевих виробників та повітової ради створено регіональний бренд натуральної харчової продукції «Вироблено на Буковині», знаний не лише у Європі, але й у всьому світі. Для цього харчовики та переробники області можуть об’єднатися в асоціацію, аби консолідувати свої зусилля, досвід та можливості. Бо ж зараз виходить так, що якісна та смачна харчова продукція, вироблена на Буковині, реалізується в Україні та закордоном під львівськими брендами», – наголосив Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

«Локомотивом у цій справі може стати Агенція регіонального розвитку Чернівецької області, яка надасть усю необхідну організаційну та методичну допомогу. Окрім того, агенція може залучати грантові та донорські кошти для реалізації різноманітних проектів», – додав посадовець.

Прес-служба обласної ради

1