Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян: Воїни-афганці назавжди залишаться в пам’яті та історії нашого народу

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян: Воїни-афганці назавжди залишаться в пам’яті та історії нашого народу

15.02.2016, 19:44

Пам’ять загиблих воїнів-афганців вшанував керівник представницької влади краю Іван Мунтян під час урочистого мітингу з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення військ з Афганістану, що відбувся сьогодні, 15 лютого.

«Сьогодніми зібрались на цьому пам’ятному місці, щоб вшанувати безсмертний подвиг тих, хто 27 років тому під бойовими знаменами своїх частин та з’єднань залишив землю Афганістану, з честю виконавши свій патріотичний обов’язок, – відзначив посадовець, звертаючись до учасників зібрання. – Й нині можна скільки завгодно говорити про доцільність тієї неоголошеної війни, але жодні слова не змінять минулого, не притлумлять світлу пам’ять про тих, хто віддав своє життя і здоров’я, хто зберіг вірність військовій присязі, звитяжно і чесно служив своїй країні, своєму народові, тих, хто назавжди залишився у нашій історії».

Іван Мунтян також закликав воїнів-афганців активно брати участь у суспільно-політичному житті регіону, адже їх загострене відчуття справедливості ніколи не дозволить піти на компроміс із совістю та завжди стоятиме на сторожі інтересів громади. «Сьогодні вже очевидно, що ви є потужною силою. Відповідно, ми покладаємо на вас великі надії і сподіваємось на допомогу у вирішенні всіх важливих справ», – підсумував голова обласної ради.

Відтак, Іван Мунтян вручив ветеранам – учасникам бойових дій в Афганістані Почесні грамоти Чернівецької обласної ради.

Джерело: прес-служба облради

1