Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян провів нараду з керівниками обласних комунальних установ

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян провів нараду з керівниками обласних комунальних установ

15.01.2019, 21:18

Нараду з директорами обласних комунальних установ медичного, соціального та освітнього профілів, засновником яких є Чернівецька обласна рада, провів голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян. Підбито підсумки фінансово-господарської діяльності закладів у минулому році та обговорено перспективи розвитку останніх, зокрема, відкриття паліативного відділення у КМУ «Обласний спеціалізований будинок дитини» для надання допомоги діткам з особливими потребами.

Відтак розглянуто можливі шляхи вирішення проблемних питань, зокрема, оновлення застарілої матеріально-технічної бази та забезпечення необхідними медикаментами окремих обласних комунальних медичних закладів. Також проаналізовано наявні недоліки у роботі установ, які голова Чернівецької обласної ради рекомендував усунути у найкоротші строки.

«Ефективність роботи та розвиток кожної установи напряму залежить від позиції її керівника. Як приклад можу навести стан справ у лікарні швидкої медичної допомоги та обласній клінічній лікарні, а також приклад зі сфери місцевого самоврядування, де розвиток того чи іншого села чи громади залежить від лідерських якостей, професіоналізму та головне – від бажання сільського голови чи голови громади», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до учасників наради.

Під час наради також обговорено питання можливої оптимізації структури обласних комунальних медичних закладів в контексті медичної реформи.

«У цьому питанні далеко не все залежить від обласної ради, більше того, стає очевидним, що у такий спосіб центр намагається передати функцію прийняття непопулярних рішень на місця. Втім хочу запевнити, що обласна рада, як засновник, обов’язково буде контролювати цей процес та зробить усе можливе, аби наші краяни і надалі отримували якісні медичні послуги», – підсумував керівник представницької влади регіону.

1