Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян представив новопризначених керівників закладів культури

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян представив новопризначених керівників закладів культури

20.04.2018, 19:38

Сьогодні, 20 квітня, в приміщенні Чернівецького обласного художнього музею відбулись урочистості з нагоди 30-ї річниці від дня створення установи. Трудовий колектив художнього музею та гостей, які завітали на свято, привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

«Художній музей відіграє важливу роль у вихованні нашої молоді. Адже окрім чудових вражень від витворів мистецтва й техніки виконання їх авторів, молоді люди мають можливість духовно збагачуватись, оглядаючи кращі зразки культурного надбання багатьох поколінь буковинців. Дякую усім працівникам музею та особисто Інні Федорівні Кіцул, які попри усі труднощі зберегли та примножили це надбання», – відзначив голова крайового парламенту Буковини у своєму вітальному слові.

Також Іван Мунтян поінформував присутніх про рішення обласної ради щодо укладання контракту з керівником закладу Інною Кіцул. З нагоди 30-річного ювілею музею та враховуючи значний особистий внесок у розвиток музейної справи, посадовець вручив Інні Кіцул Почесну відзнаку Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною».

Ну а яке ж свято без подарунку? ???? Передав у фонд музею фрагмент унікального старовинного поліського весільного рушника. Тепер відвідувачам тематичних виставок буде з чим порівнювати традиційну буковинську вишивку ???? - прокоментував свою участь у заході Іван Мунтян. - Радий, що депутати обласної ради також приходять у художній музей не з порожніми руками ???? Подякував усім працівникам музею, які попри усі труднощі зберегли та примножили це надбання. Принагідно повідомив про рішення обласної ради щодо укладання контракту з керівником закладу Інною Кіцул, яка працює в музеї уже 29 років, 14 з яких – директором.

Відтак, Іван Мунтян представив колективу Чернівецького академічного обласного Українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської директора-художнього керівника Юрія Марчака, рішення про укладання контракту з яким було прийнято на минулому засіданні сесії обласної ради.

«Ваш колектив посідає чільне місце серед мистецької спільноти нашого краю та держави загалом. Адже всі ваші гастролі як в Україні, так і за її межами проходять з аншлагом. Хочу подякувати Юрію Михайловичу та усім вам за сумлінну самовіддану працю та любов до обраного фаху, а також за неабиякий внесок у культурне життя нашого краю. Обласна рада буде й надалі приділяти належну увагу та сприяти розвитку театру. Зрозуміло, що у теперішній непростій ситуації, яка склалася у нашій державі, забезпечити фінансову та матеріальну складову розвитку культури й театру зокрема на сто відсотків не так уже й просто. Водночас, триматиму це питання на контролі, адже будь-яка професійно виконана робота має бути поцінована належним чином», – наголосив посадовець, звертаючись до присутніх.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1


КОМЕНТАРІ (1)

"Мунтян представив колективу театру Марчака". Хто такий Мунтян, що буде представляти театру Марчака?! Трагикомедія...  Це вже Мунтян до корони прилаштовує собі ще й німб. 

avatar

комедія

21 квітня 2018 21:44