Ходоки до Фищука: почали з голови РДА - закінчили ямами на дорогах

Ходоки до Фищука: почали з голови РДА - закінчили ямами на дорогах

21.04.2015, 16:54

До Чернівецької ОДА приїхали активісти з Сокирянського району. Вони висловили обурення тим, що досі не мають голови РДА та незадоволені рекомендацією губернатора кандидатури, колишнього комуніста Петра Безкупського на цю посаду. Про це повідомляє сайт "Чернівці.TV".

Група людей, які представляються громадськими активістами, завітали сьогодні до Чернівецької ОДА. Вимагали зустрічі з головою виконавчої влади краю Олександром Фищуком. Що саме хотіли - зрозуміти достеменно було складно. Говорили про все потроху.

Активісти поскаржились і на "повне безправ'я" екс-голови Сокирянського району Василя Козака. За їхніми словами, Козак погрожує "викинути всіх активістів з району".

Деякі подробиці повідомила очевидець зустрічі Оксана Білек. 

- Не знаю, що це було, але було прикро, що представники громадськості змішали в одну кашу всі невдоволення. Головне питання – це призначення голови Сокирянської РДА, але потім кожен почав висловлювати всі образи  і невдоволення системою, в якій ми живемо (і накидали стільки!!), - написала Оксана Білек на своїй сторінці у ФБ, - Накидали в одну купу, хто кому винен каністри бензину, проблеми із законом представників ПР, проблеми голови райради, ямковий ремонт…. 

Гучні заяви гарні для картинки, але це - пустослів’я, - вважає свідок подій.  - Те, що має оголошуватись голові ОДА, оголошуйте йому, те що стосується прокуратури – туди, що стосується вашої громади і голови райради, те, що стосується громадського контролю за використанням коштів – не скидайте на голову ОДА, це наша з вами парафія! Ми ж хочемо самі впливати, але чомусь ідемо до влади і знову віддаємо їй усі свої права і повноваження. Це не демократія. Це уникнення  відповідальності. Кожен із нас має у своєму житті досвід успішної акції прямої дії. Давайте не діяти спонтанно, давайте діяти обдумано, щоб не розтрачати свій авторитет!

Свідок повідомляє, що Олександр Фищук усіх вислухав, взяв до уваги. Як повідомляє molbuk.uaголова ОДА Олександр Фищук перервав робочу нараду та прийняв у залі засідань активістів. Він зазначив, що на кожну безправну дію потрібно скаржитися у правоохоронні органи, і лише з доказами провини у суді можна приймати подальші рішення.

Стосовно призначення голови району, губернатор повідомив, що ці рішення приймаються у Києві. 

Активісти попросили Олександра Фищука розглянути на посаду голови кандидатури Василя Мікіріна або Дениса Дяконюка, мовляв, ці люди з патріотичними поглядами, пройшли Майдан, і є незаангажованими.

1


КОМЕНТАРІ (1)

давайте на голову петра дашка

avatar

довбуш

22 квітня 2015 00:53