ГО «Буковинська медична громада» провела акцію «Меланома – захисти, попередь, проінформуй»

ГО «Буковинська медична громада» провела акцію «Меланома – захисти, попередь, проінформуй»

05.05.2017, 13:31

За ініціативи ГО «Буковинська медична громада» у населених пунктах Чернівецької області та м. Чернівці відбулась 10 – денна санітарно-просвітницька акція «Меланома – захисти, попередь, проінформуй».

Меланома – одна з найбільш небезпечних злоякісних пухлин, яка розвивається з пігментних клітин та часто рецидивує. У 90% випадків меланому діагностують на І-ІІ стадіях, що є позитивним моментом для подальшого перебігу захворювання та лікування.Незважаючи на значний розвиток сучасної онкології, показник захворюваності на меланому шкіри продовжує зростати. Так показник  захворюваності на меланому у Чернівецькій області в 2012 році становив 12 випадків, а в 2016-ому вже 30 випадків. Загалом в області на диспансерному обліку з приводу меланоми перебуває 331 особа, 138 з яких – мешканці Чернівців.

До акції «Меланома – захисти, попередь, проінформуй» долучилось більше 100 медичних працівників та навіть їх діти. – розповіла голова ГО «Буковинська медична громада» Олена Бесединська – Нами було розповсюджено більше 5 тис. інформаційних листівок у Чернівцях, Сторожинецькому, Глибоцькому, Герцаївському, Новоселицькому, Заставнівському, Сокирянському та Хотинському районах, серед студентів Буковинського державного медичного університету та Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, міській клінічній лікарні № 1, обласній дитячій клінічній лікарні та обласному наркологічному диспансері. Розповідали буковинцям про групи ризику, перші ознаки переродження родимок та профілактику меланоми.

З любовю до медицини, на користь громади !!! 

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Мунтян приручив медиків буковини но чолі з зіркою моргу Беседінською, вона відробляє його кістку,яку він їм кинув. Хитра Єврейка

avatar

Ольга

06 травня 2017 18:28