Глибоцький ліцей - кращий у волонтерській діяльності

Глибоцький ліцей - кращий у волонтерській діяльності

08.10.2015, 17:31

Учительський стаж Олександри Чубрей розпочався ще у 18 років  і сьогодні перейшов два десятки. Маючи дві освіти, педагог поєднує не тільки наукову та навчальну діяльність в університеті та ліцеї, але й пропагує високо естетичні цінності. Сама  є відмінником освіти, лауреатом різних премій та нагород, а також подає учням хороший приклад активним способом життя.

Сім’я пані Олександри  є зразковою для багатьох – разом  з чоловіком та дітьми отримали нагороду кращої сім’ї, а цьогоріч здобули ІІ місце в області у спортивних змаганнях.

Активна у житті – натхненна у роботі. Олександра Чубрей веде активну позашкільну діяльність. З вихованцями Глибоцького ліцею постійно приймає участь у різноманітних конкурсах. Так, ліцеїсти минулоріч вибороли І та ІІІ місце у конкурсі від Приватбанку «Фінансовий геній», за що отримали гідну фінансову винагороду. Традиційно вихованці ліцею отримують призові місця і в Малій Академії наук, чим забезпечують собі безкоштовне навчання у кращих вищих навчальних закладах України.

З початком війни, зрозуміло, ці діти не хотіли залишатися осторонь, а бажали бути якомога кориснішими для солдатів, для держави. З умілою організацією волонтерської діяльності Олександри Чубрей, ліцеїсти почали плести маскувальні сітки, «кікімори», написали сотні листів, змалювали не один аркуш  з побажаннями якнайшвидшої перемоги  і повернення додому.

До Дня працівника освіти департамент освіти і науки Чрнівецької ОДА організував святкові урочистості, на яких нагороджували кращих освітян. У цьому переліку – і Олександра Чубрей.

- Волонтерська робота – те, чим у більшій чи меншій мірі сьогодні займаються усі. Тому нагородили не тільки мене, а  й усіх, хто долучається до допомоги. Наші діти дуже активні, тому вони самі виступали за те, щоб якось допомогти. А я уже просто орагізовувала роботу, - коментує педагог.

Пані Олександра додає, що волонтерством займалась  з періоду Майдану, коли там у найгарячіші години перебувала її донька. Потім почали допомагати армії. У Глибоцькому ліцеї активну участь приймали діти, вчителі, а також батьки ліцеїстів. Спільними зусиллями зробили не одну хорошу справу. Головне, що  ємбагато людей, готових допомагати. Це є свідченням небайдужості наших громадян  і любові до Батьківщини. 

Ольга ПЕТРОВА

1