Глибока заявила першою, що буде об'єднувати територіальні громади

Глибока заявила першою, що буде об'єднувати територіальні громади

05.02.2015, 15:53

Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроект №0915 про дозвіл об'єднання територіальних громад сіл, селищ і міст 

За відповідний законопроект проголосували 265 народних депутати. У пояснювальній записці зазначається, що законопроект розроблений з метою встановлення порядку об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст та надання їм державної підтримки. Зокрема, документ передбачає укрупнення та формування тергромад шляхом добровільного об'єднання.

На Буковині, ще до законопроекту ВР голова Глибоцької райради Григорій Ванзуряк заявив, що села району беруть курс на добровільне об'єднання. Мета цього об'єднання, за словами Ванзуряка, зробити управління територіями ефективнішим. Не всі села в умовах нової податкової і бюджетної політики зможуть вижити. Лише 10 сіл з 25-ти у Глибоцькому районі можуть формувати більш-менш самодостатні бюджети, щоб утримувати місцеву інфраструктуру. Навколо цих 10-ти сіл, швидше, і буде відбуватися об'єднання - добровільне. Утім не докінця зрозуміло як голови сільрад будуть ділити владу у частині розподілення фінансів. Адже, як зазначив Григорій Ванзуряк, сільські ради у депресивних селах ліквідовувати не будуть.

Матеріл з сайту chv.tv

Раніше ми повідомляли:

Бурбак розповів, що чекає на сільські громади Буковини і з чого їм жити

"Батьківщина" проти створення сильних громад і децентралізації влади в країні?

1